Прочистване на тялото за 3 дни: Домашно средство за премахване на токсините

Дори и да се опитваме да водим здравословен начин на живот, тялото ни все още е неизбежно изложено на различни токсини, които могат да повлияят неблагоприятно на функционирането на различни органи.

Замърсяването на околната среда, консумацията на определени храни, излагането на химикали в често използвани домакински продукти са само малка част от токсичните вещества, които могат да повлияят на нашето здраве.

И въпреки факта, че повечето от тях се изхвърлят от организма, благодарение на работата на отделителните органи, някои все още се натрупват в излишни количества в тялото ни. И тогава те пречат на осъществяването на жизненоважни процеси в тялото.

Много от нас пренебрегват това обстоятелство. И дори когато тялото ни изпраща своите алармени сигнали, ние не винаги предприемаме подходящи мерки, за да предотвратим появата на усложнения.

В резултат на това възникват негативни реакции (както на физическо, така и на психическо ниво), което може значително да намали качеството на човешкия живот.

За щастие, има домашни лекове, които не е никак трудно да си приготвите сами. Благодарение на своите пречистващи и антиоксидантни свойства, те спомагат за премахването на токсините от тялото.

И днес искаме да споделим с вас една такава рецепта: зелена вода, която ще пречисти тялото ви само за 3 дни.

Зелена вода за детоксикация на тялото за 3 дни

Това е напитка, направена от два вида водорасли: спирулина и хлорела. И двете съставки имат антиоксидантни свойства и са станали много популярни поради способността си да пречистват кръвта и да регулират pH на тялото.

Водораслите са от растителен произход и съдържат основни хранителни вещества, които помагат за оптимизиране на процеса на детоксикация на тялото, без да причиняват странични ефекти.

Високото съдържание на витамини и минерали в тях осигурява защитен ефект срещу токсичните елементи, които циркулират в кръвта ни.

Освен това спомагат за бързото им извеждане от организма чрез ефективната работа на отделителната система (бъбреци и черен дроб).

Какви са ползите от зелената вода?

Въпреки факта, че основната цел на пиенето на зелена вода е да прочисти тялото, тя има и други полезни свойства, които трябва да бъдат обсъдени отделно.

Напитката е идеално средство за:

За стимулиране на елиминирането на тежки метали от тялото (като живак, кадмий и олово, например).

Зелената вода доставя на тялото ни минерали, което е особено важно при загуба на електролити поради усилено физическо натоварване или в случай на диария.

Тя има и храносмилателни свойства, което е много полезно при наличие на проблеми като запек или повишена киселинност.

Наличието на витамини и минерали помага за укрепване на имунната система и ускоряване на отговора на въздействието на различни инфекциозни агенти, които се опитват да атакуват тялото ни.

Високото съдържание на антиоксиданти осигурява антитуморен ефект. Това не е някакъв магически куршум, но може да намали риска от развитие на рак.

Докато почиства тялото от токсини, зелената вода премахва и вредните липиди, като лошия холестерол и триглицеридите. Въпреки ниското съдържание на калории, съставките на зелената вода имат доста висока енергийна стойност, която може да се използва перфектно през деня.

Антиоксидантните свойства предпазват от увреждане на мозъчната тъкан и помагат за подобряване на концентрацията.

И накрая, зелената вода помага за предотвратяване на преждевременното стареене на кожата и вътрешните органи.

Как да си направим зелена вода за детоксикация на тялото за 3 дни?

Пречистването на тялото ви със зелена вода е здравословен навик, който ще ви позволи да освободите тялото си от токсините, които се натрупват ден след ден.

Тази процедура включва 3-дневен максимално здравословен и балансиран хранителен режим (консумация предимно на зеленчуци и плодове, изключване на всякакви преработени храни).

Можете да спазвате такава “диета” веднъж на всеки 2 месеца или когато усетите, че ви е станало трудно поради натрупване на излишни количества вредни вещества в организма.

Съставки:

  • 6 чаши вода (1,5 литра)
  • 1 супена лъжица спирулина на прах (10 g)
  • 1 супена лъжица бентонитова глина (10 g)
  • 1 супена лъжица хлорела на прах (10 g)
  • 2 капки етерично масло от карамфил (по избор)

Приготвяне:

Налейте вода в голяма кана и добавете останалите съставки.

Разбъркайте на ръка с дървена или силиконова лъжица и изчакайте 15-20 минути преди да изпиете.

Прием:

Пийте чаша от тази напитка сутрин на гладно.

Останалото количество разпределете на 4-5 приема през деня.

Пийте 3 последователни дни.

Е, готови ли сте? Ако търсите ефективен начин да изчистите тялото си от токсините, направете си тази зелена вода и сами се убедете в ползите от нея.

След три дни веднага ще се почувствате по-леки, активни и здрави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *