Прочистете белите си дробове с ябълки и чесън

Натрупването на слуз в белите дробове, причинено от влиянието на неблагоприятни фактори, като различни заболявания и лоша екология, може да бъде много опасно, тъй като допринася за бързото развитие на патогенни микроорганизми.

Употребата на определени храни дава ефект на прочистване на белите дробове от вредната слуз, твърдят специалистите след провеждането на редица клинични изследвания.

Има обаче натурални продукти, които помагат за прочистване на белите дробове от натрупаната слуз, подобряват защитата на дихателната система от въздействието на мръсния въздух и улесняват дишането.

Ябълките са сред най-ефикасните плодове. Техните фенолни съединения и флавоноиди са известни със способността си да намаляват възпалението на дихателните пътища, което активира натрупването на вредна слуз, пише ретро. Проучване, публикувано от Европейския респираторен журнал, показа, че хората, които пият по една чаша натурален ябълков сок на ден, страдат по-рядко от задух. Идеален защитник срещу рак на белия дроб пък е чесънът.

Наскоро проведено проучване установи, че хората, които два пъти седмично консумират по три скилидки суров чесън, намаляват риска си от развитие на рак на белия дроб с 44%. Пикантният зеленчук съдържа флавоноиди, които стимулират производството на глутатион – вещество, което ускорява елиминирането на потенциални токсини и канцерогени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *