Прочут руски диетолог сваля 52 кг от теглото с нов режим

Алексей Коловков е един от най-популярните руски диетолози. Преди 10 години самият доктор страдал от наднормено тегло. Това го подтикнало да се разрови в основите на здравословното храненето и да създаде хранителен режим на базата на професионалните си виждания като лекар.

Алексей приложил разработената схема за шест месеца върху себе си и постигнал невероятни резултати. Докторът загубил цели 52 килограма. Неговият успех го накарал да създаде специален метод за отслабване и да основе клиника, където до момента е помогнал на над 6 хиляди души да се отърват от наднорменото тегло. Алексей Коловков не признава диети, той е сигурен, че всяка забрана в крайна сметка ще стане неудържимо желание.

„В подготвителния етап на загуба на тегло трябва да се научите как да прекарвате повече време в движение. В този случай перфектният асистент е крачкомерът. За деня трябва да правите от 8000 до 12 000 крачки. Също така е важно да се откажете от консумирането на храни, които съдържат бързи въглехидрати: тестени изделия, брашно, сладки и газирани напитки“, казва диетологът. „Основният акцент в храненето за отслабване трябва да бъде поставен върху протеиновите продукти с ниско съдържание на мазнини. Всеки ден преди лягане трябва да ядете 2 варени яйца. Яжте и овесени трици. Те дават чувство на ситост и не се съхраняват като мастни депозити“, допълва той. Алексей Коловков насърчава пациентите си да консумират колкото е възможно повече фибри. Те се намират в листните зеленчуци, пресни краставици, билки и в българския пипер. Тези продукти могат да се хапват по всяко време на деня в неограничени количества.

За закуска диетологът препоръчва комплексни въглехидрати (овесена каша, елда). „Благодарение на тях ще получите енергия за целия ден и няма да станете жертва на внезапен глад“, обяснява той. Коловков призовава да се изключат от диетата 4 продукта: захар и всяка храна, която я съдържа, брашно, картофи и ориз. „Не вкарвайте тялото си в стресиращо състояние на тежки диети. Отслабвайте постепенно, ръководени от принципите на правилното хранене, и не забравяйте да ходите пеша“, апелира специалистът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *