Путин се пази от болести с елда и зелен чай

Как руският президент Владимир Путин поддържа здравето и формата си, е въпрос, който вълнува целия свят. Хората от обкръжението му са категорични, че тайната рецепта включва специални упражнения, никакъв алкохол, много елда, риба, плодове, зеленчуци и зелен чай.

В интервю от 2013 г. Путин признава, че спазва режим, който му гарантира добро здраве и издръжливост. С много движение и съвсем малки порции храна. Като всичко това е придружено от почти пълен отказ от алкохол. Причината за това се крие някъде в периода преди 2012 г. Тогава на бюрото му в Кремъл се появява таен доклад на ФСБ, където се цитира авторитетна научна разработка. Според нея алкохолът причинява редица заболявания, сред които и рак, тъй като директно уврежда клетките на ниво ДНК.

Анализът поразително прилича на една разработка, поръчана от СЗО на международен екип, оглавяван от проф. Джени Конър. В нея медиците са категорични, че алкохолът е източник на поне 7 вида рак. Според учените причината е в етанола, който се разгражда в черния дроб и от бактериите в стомаха се трансформира в ацеталдехид. Веществото е сред категоричните причинители на рак, тъй като заради него клетките не могат да се самопречистят. Задръстени с токсини, в тях се създават условия за бързо развитие на туморни клетки. Освен това, докато алкохолът се разгражда, се отделят определени кислородни молекули, които нанасят непоправими вреди на ДНК.

Известната проф. Орбецова знае от свои познати в Москва, че Путин невинаги е бил въздържател. „Отказал се е от алкохола по свое желание, за да мотивира по-младите поколения в Русия да го последват“, казва тя. Сега си позволява само протоколно на събития да изпие по чаша вино или бира. Путин обаче не спира дотук и иска и министрите му да спазват неговия режим. През 2013 г. президентът е впечатлен от тестовете за алкохол, които завод в Челябинск прилага на персонала. По този повод той се шегува, че обмисля варианта да ги въведе и в администрацията в Кремъл. Като небрежно вмъква, че е успял да откаже всичките си колеги в кабинета от цигарите с изключение на един.

Храненето на Путин също е впечатляващо. Готвачите му твърдят, че порциите са минималистични. Менюто му се състои предимно от елда, риба, плодове, зеленчуци и много зелен чай. Диетата му е близка до средиземноморската, но е много по-здравословна от нея. В южните страни залагат повече на просото, овеса, овесените ядки, докато в Русия и в менюто на Путин елдата е с приоритет.

Вариантът му е много по-полезен, тъй като елдата е богата на микроелементи, на цинк, на селен и др. Важното при нея е, че тя има силно изразено антиоксидантно действие и има високо съдържание на белтък. За разлика от много други варива тя е богата на нежни фибри.

Пиенето на зелен чай през целия ден гарантира на Путин допълнителен пречистващ ефект. Комбинацията му с елдата предпазва от имунен срив, злокачествени заболявания, както и сърдечни проблеми. Наред с това руският президент спортува почти ежедневно. Рано сутрин преди работа той плува минимум по 1 км, за да поддържа гръбнака си изправен дори на 68 години. През седмицата задължително провежда няколко тренировки по източни бойни изкуства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Динена диета смъква до 7 кг за 5 дни
Next post Ето как да пречистим тялото си от излишната захар