Пчелното млечице – „суперхраната” на пчелата-майка

Този продукт се произвежда в малки количества от работните пчелички. Става въпрос за т.нар. пчелно млечице. То е един вид „суперхрана”, с която пчелата-майка успява да живее много по-дълго от пчелите работнички. В този дар от природата се съдържат множество полезни хранителни вещества за нас.

В изобилие има витамините А,С, D и Е, но и се съдържа в него още и голямо количество от витамини от В комплекса. Пантотеновата киселина, по-известна като витемин B 5, поддържа човешкия организъм млад, защото отговаря за процесите на стареене, стрес, умора и безсъние. Здравето на кожата и косата също зависи от него.

Приемайки пчелно млечице, човек може да намали нивата на вредния холестерол. Болни от Алцхаймер и Паркинсон изпитват облекчение след приема на този природен дар.

Възпалителните процеси спират при приема му, защото пчелното млечице има това свойство. Прилагането му става както вътрешно, така и външно. В този пчелен продукт има антибиотични вещества и е естествен антибиотик. Приемът на пчелно млечице п , подобрява сърдечно-съдовата система, но също така нормализира артериалното налягане и предпазва от появата на артеросклероза.

Подобрява се и зрението, и паметта, след приема на пчелно млечице. Възстановява работата на черния дроб, но и стимулира кръвотворните функции. Страхотен продукт, който повишава потентността, намалява алкохолната интоксикация, стимулира организма по време на менопауза.

Кралското желе, както е известно още пчелното млечице, помага за изхвърлянето на токсини, отрови и тежки метали от организма. Стимулира имунната система и регулира функциите на еднокринните жлези. Ако някой страда от анемия, то няма спор, че пчелното млечице ще му помогне да се пребори с болестта.

Възстановяването след операция става много по-бързо след приема на този пчелен продукт. Има и противораково действие. То също така повишава апетита. Ето защо е добре да се приема при липса на апетит.

Важно е преди приемът на този пчелен продукт да се консултирате с лекар, който може да назначи подходящото лечение и ще изготви точната дозировка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *