Първа помощ при очен кръвоизлив

Най-честата причина за кръвоизлив в окото е травма, а също така може да е предизвикан от някакво заболяване или от проблеми на имунната система. В зависимост от причината за кръвоизлива може да се наложи незабавна лекарска намеса.

При кръвоизлив в окото човек трябва веднага да легне и на челото му да се сложи студен компрес. След като веднъж сте получили кръвоизлив, консумирайте повече плодове и зеленчуци със съдържание на витамин А.

Полезен е и рутинът, който се съдържа в елдата. Кръвоизлив може да се получи също така при силен вик или при рязко движение на главата. Веднага след кръвоизлива сложете нещо студено върху окото, например замразено месо или лед. Повторете процедурата няколко пъти през деня. Охладено пакетче от запарен черен чай също може да помогне при кръвоизлив в окото.

Слагайте върху болното око тампони, напоени със сок от алое и отвара от лайка. По същия начин използвайте сварените и намачкани листа от прясно зеле.

При кръвоизлив в окото помага свежо сирене, както и сварена леща, смесена с жълтък. Парче сирене или кашица от лещата с жълтъка се оставят за три минути върху болното око и след това внимателно се отстраняват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *