Първи симптоми на множествената склероза

Страдащите от множествена склероза често забравят за скорошни събития или важни детайли от живота си – било то на работата си или в ежедневните задачи. Но освен проблемите с паметта у хората с множествена склероза могат да възникнат трудности с ориентация в пространството и времето. Такива хора могат да се загубят дори на познати за тях места, също така те изпитват трудности с възприемане последователността на събитията, пише zdrave.to.

При някои страдащи може да възникне непълно възприятие на околния свят, предизвикан от проблеми със зрителните процеси. Освен това може да се наблюдава промяна в походката, неувереност в движенията или координацията, а това може да се отрази на просто дейности от ежедневието.

Други признаци на множествената склероза са необяснима или рязка промяна в настроението и емоционални разстройства. Такива хора страдат от депресия, тревога, раздразнителност, чести колебания в настроението. Всичко това предполага трудности във взаимоотношенията.

Други възможни признаци на множествената склероза са честа умора, болки или изтръпване в различни части на тялото, неконтролируемо уриниране.

Имайте предвид, че изброените симптоми могат да се различават при отделните пациенти и да се променят, затова е важно да се обърнете към лекар за потвърждаване на диагнозата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Преяждането може да причини инфаркт
Next post Менопаузата: Много жени страдат, без да разбират напълно какво се случва