Райската ябълка – ваксина срещу тумори

Оранжевият плод на райската ябълка е пълен с вещества, които действат противораково. Антиоксидантите в нея могат да увеличат способността на организма да се бори със свободните радикали. Те подобряват общото здраве и така ни правят по-устойчиви срещу различни заболявания. Свободните радикали са отпадъчни продукти на клетъчния метаболизъм, които карат здравите клетки да мутират в ракови, както и да увредят различни органи и системи.

Райската ябълка има високи нива на витамин С и А. Съдържа фенолни съединения като катехини и галокатехини, които са пряко свързани с предотвратяването на различни видове рак. Те действат също така профилактично и срещу появата на доброкачествени тумори.

Оранжевият плод съдържа бетулинова киселина, която е доказано антитуморно съединение. То индуцира апоптозата, известна също като програмирана клетъчна смърт. Тъй като именно клетките в туморите се опитват да бъдат “безсмъртни”. При тях този механизъм е нарушен и те се делят безконтролно. Ако вече имате тумор, консумацията на плодове с бетулинова киселина може да намали размера му или дори да попречи на рака да прави метастази.

Съединенията в узрелите райски ябълки имат и доказана полза за здравето на вашите очи. Зеаксантин, част от витамини В комплекс, е пряко свързан с подобряване на здравето на очите. Доказано е действието му като антиоксидантно вещество. Изследванията показват, че това съединение намалява макулната дегенерация, катарактата и нощната слепота, влияе добре на кръвообращението и метаболизма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *