Райската ябълка – витаминозна бомба с лечебни свойства

Този плод, наречен райска ябълка, е голям колкото един женски юмрук. Има интересен оранжев цвят и отстрани погледнат прилича малко недоузрял домат. Освен това е изключително вкусен според запознати, а наред с това е и много полезен и заслужава да му се обърне внимание. Този плод се нарича райска ябълка. Божественият продукт е една витаминозна бомба, която е известна със своите лечебни свойства от векове.

Любопитно е да отбележим, че в 100 г райска ябълка се съдържат – 127 ккал; 0,8 г белтъчини, 0,4 г мазнини, 33,5 г въглехидрати.

Но защо е полезна още? Може би малко известно е, че още в дълбока древност с райската ябълка са лекували скорбут (заболяване на венците, причинено от липсата на витамин С). Ако пък страдате от настинка и имате и имате и кашлица, то сокът от божествения плод е точният лек. Полезна е и за хора, които страдат от анемия, заболявания на щитовидната жлеза и нарушения в стомашно-чревния тракт. Има общоукрепващо и тонизиращо действие.

Хората с диабет също могат да си похапнат райска ябълка, защото около 80-90% от захарите, които се съдържат в райската ябълка са фруктоза. Полезна е и за хора решили да спазват диета. Това е един висококалоричен плод, богат на захари. Ето защо е хубаво да се изяжда по 1 райска ябълка дневно.

Препоръчват я също при заболявания на сърдечносъдовата система, при високо кръвно налягане заради пикочогонното й действие. Доказано е, че консумирането на 3-4 плода дневно нормализира кръвното по естествен път без лекарства.

Райската ябълка е известна и със своите успокояващи, бактерицидни и прочистващи свойства. Когато я нарежете можете да я наложите върху рани и изгаряния за по-бързо заздравяване. Според народната медицина е чудесен лек срещу стомашни разстройства. Освен това листата на това растение се използват за чай, защото в тях се съдържат почти всички микроелементи и витамини. Те са идеални за хора със слаб имунитет и кожни проблеми.

Райската ябълка също така се препоръчва и на хора с хипофункция на щитовидната жлеза, заради наличието на йод. Тя предотвратява образуването на камъни в бъбреците, защото стимулира изхвърлянето на излишни соли. Полезна е и за хипертониците.

Интересно е, че райската ябълка лекува дори депресия или тъга. Затова, когато се чувствате подтист.нати срещете си една райска ябълка и превърнете тъгата само в спомен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *