Раковите клетки стават безсмъртни от мазното

Американските учени са открили пряка връзка между развитието на рак и затлъстяването. Оказва се, че хората, страдащи от затлъстяване, са изложени на риск от смъртна опасност, ако им бъде поставена онкологична диагноза.

Проучванията показват, че мазнините помагат на раковите клетки да растат с неистова скорост в организма и да станат устойчиви на лекарства. Затова онколозите съветват да се откажете напълно от някои храни.

Изследователският екип се опита да разбере как хранителните мазнини могат да повлияят на раковите клетки на гърдата. И сега онколозите съветват да се изоставят мазните храни и диетите, които съдържат голямо количество мазнини, например кетодиетата. Както се оказа, затлъстелите хора са изложени на риск от смъртна опасност, ако им бъде поставена такава диагноза.

Частиците се свързват с повърхността на раковите клетки на гърдата и след това влизат в клетката, като използват нов механизъм, отбелязват експерти.

Онкологът Уилям Кинлоу твърди, че благодарение на мазнините раковите клетки не само растат активно, но и получават имунитет от лекарства. Тоест те стават резистентни към ефектите на лекарствата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *