Ракът може да се открие по четири признака още на ранен етап

Американски учени продължават да търсят признаци, чрез които у пациентите може да се открие рак в начален етап. Наскоро експерти са предложили метод, чрез който всеки човек може да се диагностицира сам.

Следва да се уточни, че за новата методика учените не твърдят, че е сензационна, но тя може да помогне на хората сами да определят онкология на ранен етап и да ги насърчи своевременно да започнат лечение, пише informin, цитиран от checkonline4youТака сред най-основните симптоми на рак е повишената телесна температура в границите на 37.0 – 37.5 градуса. Това означава, че всички онези, които винаги са с такава температура и не усещат други симптоми на простуда, отравяне или възпаление, трябва незабавно да отидат в болницата.

Също така още един признак за рак се счита неочаквана загуба на тегло при хора, които не са на диета и не спортуват. Освен това, учените препоръчват да се следи ежедневно за запаса от сили, като за едни от отличителните белези на рака се считат прекомерна умора и сънливост.

А четвъртия признак на рак на ранен етап е възпалено гърло, дрезгав глас и незарастващи рани по устните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *