Ракът може да се открие по четири признака още на ранен етап

Ракът може да се открие по четири признака още на ранен етап

Американски учени продължават да търсят признаци, чрез които у пациентите може да се открие рак в начален етап. Наскоро експерти са предложили метод, чрез който всеки човек може да се диагностицира сам.

Следва да се уточни, че за новата методика учените не твърдят, че е сензационна, но тя може да помогне на хората сами да определят онкология на ранен етап и да ги насърчи своевременно да започнат лечение, пише informin, цитиран от checkonline4you

Така сред най-основните симптоми на рак е повишената телесна температура в границите на 37.0 – 37.5 градуса. Това означава, че всички онези, които винаги са с такава температура и не усещат други симптоми на простуда, отравяне или възпаление, трябва незабавно да отидат в болницата.

Също така още един признак за рак се счита неочаквана загуба на тегло при хора, които не са на диета и не спортуват. Освен това, учените препоръчват да се следи ежедневно за запаса от сили, като за едни от отличителните белези на рака се считат прекомерна умора и сънливост.

А четвъртия признак на рак на ранен етап е възпалено гърло, дрезгав глас и незарастващи рани по устните

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *