Релаксиращ масаж на ходилата

Силно релаксиращият резултат след масажа върху ходилата нарежда този спа метод сред любимите на жените. Леките и нежни движения са чуден антидот против стрес и безсъние, по-бързите и по-силови ускоряват процесите в тялото и го енергизират.

Този масаж спомага за подобрение циркулацията на кръвта в тази област, ускорява процеса на пречистване на мускулите от отрови и действа превантивно против мускулни схващания .

За масажа ще са ви необходими соли за вана и, разбира се, топла вода, в която да бъдат разтворени. Потопете краката си за десетина минути в получената течност, за да омекотите кожата. После ги подсушете с кърпа, настанете се удобно, сгъвайки единият крайник в коляното, а другия оставяйки да почива.Поставете стъпалото на сгънатия крайник в скута и започнете равномерено разтриване с лосион или масажно олио.

Обгърнете с ръце крака, колкото палците да са върху стъпалото, а пръстите на горната област. Масажирайте с палци и кръгови движения цялото стъпало – между петата и пръстите. После пак с палците, правете по-интензивни движения по продължение на крака. В случай,че усетите зона, където ви боли по-силно, отделете й още грижа, докато не усетите облекчение. Не забравяйте пръстите. Отделете до минута на всеки един, като се движите по цялата им дължина. После масажирайте възглавничките с кръгови движения. Накрая едва-едва ги раздвижете, като ги натискате нагоре и след това надолу.

Служете си единствено с кръгови движения като не трябва да прекалявате със силата на натиска. Усукваите фино. Хванете крака с двете ръце и го завъртете наляво и надясно, за да раздвижите глезена.

След масажа овийте крака с мека кърпа, докогато попие лосиона. След това сложете меки чорапи и удобни пантофи, за да запазите приятния резултат.

При масажиране на ходилата и краката е важно наистина сте запознати с някои подробности:

– Не използвайте сила в областите, в които имате разширени вени, тънка кожица, спукани капиляри.
– Не масажирайте на болезнени места или незараснали рани.
– Не масажирайте директно отгоре върху бенки или брадавици.
– Не слагайте прекомерно много масажно олио – това ще направи някои движения невъзможни. Не трябва да масажирате и на сухо. Ако усетите, че масажното олио напълно е попило, добавете повече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *