Рецептата на д-р Шулц – напитка за повишаване на хемоглобина

Рецептата на д-р Шулц – напитка за повишаване на хемоглобина

Нашата кръв се нуждае от определени макро и микроелементи. Те спомагат за правилното циркулиране и формират вискозитета на кръвта. Различни фактори, както и лошата диета са причина за липсата на важни хранителни вещества за кръвта. Това може да е причина за нисък хемоглобин, и оттам за появата на заболявания като желязодефицитната анемия.

Ако кръвта е с влошен състав може да се развият и болести като тромбоцитопения. За да не се случи това е нужно да се правят редовни изследвания на кръвта, както и да се приемат здравословни напитки и смутита, като това, чиято рецепта е на доктор Ричард Шулц.

Ролята на кръвта в човешкото тяло е да транспортира хранителни вещества, кислород, имунни клетки и хормони, както и да елиминира токсините и отпадъците.

Случва се така, че след някои заболявания, особено при наличие на различни видове анемия, компонентите, които образуват кръвта, да са в недостатъчно количество. Получава се нещо като висок клетъчен оборот, който предизвиква нужда от правилно хранене. Желязо, фолиева киселина, витамин B12 и протеини са основните елементи, от които кръвта има нужда. Всички тези елементи работят синергично, за да я направят толкова здрава, колкото е възможно. С изключение на фолиевата киселина, повечето от тези хранителни вещества се намират в изобилие в животинските продукти. За съжаление растителната храна не може да предостави цялото необходимо разнообразие от витамини и микроелементи.

Как може вегетарианците, както и хората, които спазват ограничителен диетичен режим, да поддържат здрава кръв?

На първо място, в диетата трябва да присъства голямо разнообразие от плодове, зеленчуци, бобови растения, ядки, семена и суперхрани. По-точно, най-добрите кръвообразуващи продукти са тъмнолистните зеленчуци.

Рецептата за смути, която американският лекар д-р Ричард Шулц предлага, е една от най-вкусните и лесни за приготвяне. Редовната ѝ употреба гарантира здрава кръв, добър жизнен тонус, балансирано кръвно налягане, редовно изхождане, свежа кожа и подобряване работата на черния дроб. Напитката съдържа солидна доза от зелени плодове и злеленолистни зеленчуци, плюс лимон, за да се повиши нивото на витамин С.

Смути от цвекло за здраве на кръвта

Необходими съставки:

– 1 малко цвекло, обелено и нарязано;
– 1 кафена чаша малини, пресни или замразени;
– 2 чаши спанак;
– 3-4 сухи сливи, предварително накиснати във вода;
– четвърт лимон (с кората);
– 1-2 чаени лъжички спирулина;
– 1 щипка ванилия;
– 1/2 чаша вода или алтернативно (соево, бадемово) мляко – по избор.

За украса:

– семена от нар;
– плодове от морски зърнастец;
– пчелен прашец.

Всички изброени съставки, без тези, които са за украса, се миксират в блендер. Желателно е по-едрите плодове, както и спанака, да са предварително нарязани. По желание може да добавите и малко фурми – за по-голяма сладост. След като смутито стане готово, изсипете съдържанието в чаша или купа и украсете по желание с гореизброените продукти.

Д-р Ричард Шулц е ученик на известния билкар, д-р Реймънд Кристофър. Д-р Шулц е един от най-големите капацитети в областта на естественото лечение и билковите лекарства в света. Той е ръководил собствена лечебна клиника, първо в Ню Йорк, а по-късно и в Южна Калифорния. През последните 17 години продължава да преподава в САЩ, Канада, Европа и Азия. Лекарят, който твърди, че може да излекува всяка болест, днес е на почти 80 години, и все още разработва програми за естествена терапия, които помагат на десетки хиляди хора да възстановят здравето си

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *