Рецепта с девесил стопира остеопорозата

Остеопорозата е заболяване, при което костите стават толкова крехки, че се чупят при най-малкото натоварване. От 30-годишна възраст човешките кости започват да изтъняват. В рисковата група влизат жените в периода на менопаузата. Това се обяснява с факта, че в този период в техния организъм не достигат естрогените – хормони, които помагат за обновяване на костната система. Наричат тази болест още „тихия крадец”, тъй като дълго време по нищо не може да се разбере, че калцият в костите намалява.

Вследствие на това обаче те започват да губят плътността си и стават чупливи. Пукат се и се чупят най-вече ребрата, шийката на бедрената кост и китките. За да откриете остеопорозата, вслушвайте се в тялото си: епизодичната силна болка в гърба между лопатките или кръста след физическо натоварване, намаляване на ръста, прегърбване, счупване след незначителна травма.

Главната причина за наличието на остеопорозата е намаляването с напредване на възрастта на женските полови хормони (естрогените), които регулират съдържанието на калция в организма. На помощ при това заболяване идва народната медицина.

Проста рецепта подобрява състоянието само за седмица. 1 супена лъжица пресен девесил се вари 1 мин в 500 мл вода. Може да се използва и сух девесил, но тогава настойката се вари 10 мин. Прецежда се и се пие на 6 порции. Процедурата се повтаря до подобрение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *