Рецепта с мед, джинджифил, канела и лимон за старт на метаболизма

Рецепта с мед, джинджифил, канела и лимон за старт на метаболизма

Една полезна рецепта от природни продукти ще ви помогне в борбата с настинките и други заболявания, които отслабват имунната система, ускоряват значително метаболизма ви и ви носят здраве и бодрост.

В желанието да сме по-дълго време на открито през лятото и пролетта ние излизаме с по-малко дрехи, за да се любуваме на топлото и хубаво време ида събираме витамин D през слънчевите дни. Точно тогава може да се случи да се простудим или да заболеем от някоя друга болест свързана с промените във времето.

За излекуване почти винаги ползваме синтетичните лекарства от аптеката, без да се замислим, че може да има и по-добро решение с природни средства.

Знаете ли, че 25% от всички лекарства, които са произведени идват от само 1% от природни източници? Останалите са напълно синтетични, чрез които се опитват да копират това, което вече е там, точно пред нас в природата. Списъците с предупреждения и странични ефекти на лекарствата са непреодолими. Един от многото странични ефекти на ибупрофен е: “Ако сте повръщали на кръв или нещо, което прилича утайка от кафе, моля консултирайте се с вашия лекар.

Една рецепта с природни продукти ще ви помогне да укрепите имунната си система, да засилите метаболитните процеси и още много други ползи…

  • 1 сантиметър от пресен джинджифил , обелен и настърган
  • 1 лимон
  • 2 супени лъжици суров мед
  • 1 ч.л. канела
  • Органичен бял, зелен или билков чай ​​по ваш избор, за предпочитане без кофеин
  • 1 скилидка чесън, смлян (по избор).

Напълнете чайника с вряла вода. Междувременно разделете джинджифила в две чаши за чай. Поставете 1/2 ч.л. канела, сок от половин лимон и по една пликче чай във всяка чаша.Изсипете вряла вода отново и нека постои 2-3 минути.Можете да филтрирате чая, но парчетата от джинджифил са добри за вас да ги изядете и да не ги хвърляте. А чесънът и една чаена лъжичка суров мед се разбъркват в последния момент, по-точно когато поизстине чаят да се запазят хранителните вещества да не се унищожат от врялата вода. Може да пиете отварата веднъж дневно, ако сте здрави, но ако сте болни, да се пие 3-4 пъти на ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *