Рецепти против солни отлагания на народния лечител Митко Димитров

Лечителят Митко Димитров усвоява тънкостите на билкарството и на народната медицина в продължение на дълги години. Неговият род се занимава с народно лечение от столетия. Митко Димитров прилага и доразработва изпитани билкови рецепти, предавани в рода му по наследство.

Днес ви предлагаме две рецепти, които помагат при солни отлагания. Доверете са на многовековния опит на народната медицина, ползвайте ги и ги разпространете, за да са полезни и на други.

Всяка година все повече хора се оплакват от солни отлагания в жизненоважни органи и кости. Това се случва при лош метаболизъм, понижена мобилност, лошо качество на храната и небалансирано хранене, както и заради вродените характеристики на организма.

Проблемът е, че натрупването на соли е почти безболезнено, и поради това човек твърде късно обръща внимание на проблема. Ако се „хване“ в началото, решението на този проблем е много по-лесно.

Ето как да премахнете натрупаната сол от тялото с помощта на народни средства, които действат възможно най-внимателно и нежно.

Магданоз и лимон

Лечителят Митко Димитров предлага на първо място да се помисли за естествен диуретик. Лесно може да си го приготвите ако имате мед, магданоз и няколко лимона.

СЪСТАВКИ

  • 250 грама корен и дръжки от магданоз
  • 150 грама листа магданоз
  • 250 грама лимони
  • 300 грама топъл мед

ПОДГОТОВКА

1. Магданозът трябва да се направи на пюре.

2. Към него се прибавя леко затопления на водна баня мед.

3. Накрая внимателно се налива и лимонения сок на тънка струйка.

От така приготвеното естествено лекарство се взима сутрин, обед и вечер по една супена лъжица, поне час преди хранене.

Рецепта със зелени орехчета

СЪСТАВКИ

  • 40 зелени ореха
  • 2,5 литра вода

ПОДГОТОВКА

1. Отделете внимателно кората от зелените орехчета. Сложете ги в подходящ съд и залейте с водата.

2. Нека се вари 30 минути. След това прецедете и сложете на тъмно и хладно място за един ден.

От така получената отвара се взима по половин чаша сутрин, следобед и преди лягане. Количеството е достатъчно за около седмица, и затова за следващите 7 дни трябва да се подготви нова доза. Курсът на лечение е 5 седмици, след това има месец почивка и се повтаря. Освен това, добре е да се ядат по 7-8 млади орехови ядки дневно.

Имайте предвид, че тази отвара е забранена за хора, страдащи от излишък на йод в организма. За да проверите нивото му, достатъчно е да нанесете йодна мрежа върху която и да е част на тялото. При излишък на йод в тялото, мрежата ще остане видима върху кожата дори след 8 часа.

Ето и телефоните на лечителя Митко Димитров: 046/639182; 0888/262314; 0878/545411; 0889/224307

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *