Рецепти със зехтин за лечение на астма, гастрит и много други

Рецепти за лечение на бронхиална астма със зехтин

Смесват се 300 г зехтин, 300 г прясно изцеден сок от лимони и 2 г твърд камфор. Сместа се налива в тъмна бутилка и се държи на хладно.

Преди употреба се разклаща. 3 пъти дневно 30 минути преди хранене се пие по 1 малка ракиена чашка. Изпиват се 4-5 дози. Лечебният ефект е по-добър, ако се направят и 10 пъти вентузи – по 1 път седмично в еднакъв час.

Приготвя се 250 г пепeлява вода, като се изгаря чиста дървесина от дъб – кората и сърцевината. 1 равна супена лъжица от пепелта се разбърква с 1 и 1/2 чаена чаша вода и се вари 1 минута. След утаяването се прецежда през 4-5-пластова марля. Към водата се прибавят 250 г чист пчелен мед, най-добре, майски и 250 г зехтин. Сместа се разбива добре и се налива в стъклена бутилка. Държи се на тъмно и хладно. Приема се по 1 супена лъжица 3 пъти дневно преди хранене. По време на лечението не се вземат никакви лекарства. При нужда се повтаря след седмица. Сместа почиства невероятно добре дробовете.

Смесват се 100 г зехтин, 100 г пчелен мед, 100 г мастика и 1 малко парче настърган хрян. Приема се само сутрин – по 1 супена лъжица.

Зехтин при болки в далака

Смесват се 30 г зехтин, 150 г вино, 1 чаена лъжичка нишадър и 2 чаени лъжички захар. Изпива се сутрин 1 час преди закуси. Дозата е за 1 прием. Пие се 2 месеца без прекъсване.

Смесват се 200 г зехтин, 10 г нишадър и 800 г вино. 3 пъти дневно се пие по 100 г от течността 1 час преди хранене.

Употреба на зехтин при гастрит и язва

В продължение на 2 седмици всяка сутрин на гладно да се пие по 1 супена лъжица зехтин и след това да се изяжда филийка хляб. След 20 дена лечението се повтаря.

Запечатват се в. буркан 250 г маслини и 250 г чист зехтин. Държат се 20 дена на топло до печка или на слънце. Маслините се изваждат, а зехтинът се пие по 1 супена лъжица 3 пъти дневно 20 минути преди хранене.

100 г жълт кантарион се нарязва много ситно и се залива с 500 г зехтин. Държи се на топло 20 дена и се прецежда. Пие се 3 пъти дневно по 1 супена лъжица 20 минути преди хранене.

Рецепта със зехтин за подсилване на сърцето

Изчистват се 200 г тиквени семки, без да се пекат. До златисто се изпича 200 г ориз. Двете съставки се смесват с 200 г зехтин и 200 г мед. От добре разбърканата смес се взема 3 пъти дневно по 1 чаена лъжичка 30 минути преди хранене.

Използване на зехтин при възпаление на жлъчката

Всяка сутрин на гладно да се взема по 1 супена лъжица зехтин с 1/2 чаена чаша топло мляко или вода. Веднага след това – прясно изцедения сок на 1 лимон.

Рецепта със зехтин при хроничен запек

Всяка сутрин да се взема по 1 чаена лъжичка зехтин 20 минути преди хранене. 3 супени лъжици босилек се заливат с 200 г зехтин. Държи се 20 дена на слънце, 20 капки от извлека се смесват с 1 чаена лъжичка мед. Приема се 3 пъти дневно преди хранене.

Употреба на зехтин при изгаряне

Изгорените места да се мажат леко със зехтин. Изгореното заздравява много бързо, ако се маже с извлек от жълт кантарион, киснат в зехтин поне 20 дена на слънце. Същият извлек, а и чист зехтин, помагат и при слънчеви изгаряния.

При рани от изгаряне помагат и компреси с извлек от бял равнец със зехтин. Приготвя се по същия начин, както с жълтия кантарион.

Болки в ухото

1/4 чаена лъжичка зехтин се затопля и се сипва в ушния канал, като се проверява маслото да не е много горещо. Слага се памуче в ухото и се завива с топъл шал.

Лечение на увреден слух със зехтин

По 1 шепа от билките седефче, лайка и кантарион се стриват, смесват и се заливат със зехтин. Сместа се държи 40 дена на слънце. Прецежда се през двойна марля. От извлека се капе 3 пъти дневно по 2 капки в течение на 1 месен.

Цветовете от бял крем се накисват в зехтин. Държат се 20 дена на слънце и се прецеждат през марля. При болки в ушите се капват по няколко капки.

ВНИМАНИЕ! ПРИ ПУКНАТО ТЪПАНЧЕ ДА НЕ СЕ ПРИЛАГАТ ПОСОЧЕНИТЕ ТУК РЕЦЕПТИ!

Лечение на разширени вени със зехтин

Приготвя се мехлем от дъбова кора, орехови листа, риган и зехтин. Билките се редят в тенджера (не повече от 3/4 от обема на тенджерата) и се заливат със зехтин. Вари се на водна баня на слаб огън 2 часа. След изстиване се прецежда. Течността се хвърля, а сгъстената маса се втрива леко в разширените вени.

За да се избегнат разширени вени и разтягания на кожата при бременност

По време на бременността, а и след раждането да се масажират леко със зехтин гърдите, стомаха и бедрата, а също така и краката отдолу нагоре.

Третиране на суха кожа със зехтин

Стоплят се заедно на водна баня 2 супени лъжици зехтин и 2 супени лъжици ланолин. Дръпват се от огъня и се разбиват непрекъснато до изстиване на сместа. Съхранява се в добре затворен буркан Всяка вечер се маже лющещата се и суха кожа на ръцете и стъпалата.

Зехтин за напукани устни

Минават бързо, ако се мажат със зехтин.

Лечение на екзема със зехтин

Цвят от жълт равнец се стрива и се залива със зехтин. Държи се на слънце най-малко 20 дена. Лекува екземи. На болните места се прави лапа от сместа.

Зехтин при ухапване от оси и пчели

Намазването със зехтин обезболява и предотвратява образуването на отоци.

Употреба на зехтин при леко хранително отравяне

При леко хранително отравяне първо трябва да се предизвика повръщане, а след това да се изпият 2 супени лъжици зехтин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *