Родопска лечителка: Пийте по 20 капки клеева тинктура срещу вируса

Севинч Балакчъ е сред най-известните съвременни лечители у нас. Славата ѝ прехвърля територията на Родопите, където от години Балакчъ живее в китното баташко селце Нова Махала. При нея за съвети, рецепти и билки ходят хора от всички краища на България, а приживе самият Стефан Данаилов сподели, че вярва в способностите ѝ и с нейните отвари е успял да се избави от лимфома, от който преди време страдаше.

Във времена, в които имунитетът е най-важното ни оръжие срещу вирусите, родопската лечителка призовава да не подценяваме защитните и целебните свойства на клеевата тинктура. „Пръскайте маските си с нея освен дезинфектантите, които използвате. Освен това пийте по 20 капки на ден пак клеева тинктура. Друго полезно лекарство е чаят от червен кантарион, както и лайковият чай, а също чай от маточина, от мащерка, от босилек – 100 г на ден. Една много полезна и лечебна рецепта е отварата от овесена слама – и зелена, и жълта овесена слама, има я по аптеките. Правете си гаргара с вода с морска сол. Вечер потапяйте краката във вода с едра морска сол. Не допускайте да се стигне до пневмония“, казва Севинч. Тя е категорична, че трябва да ядем колкото се може повече мед, ако нямаме алергия към него. „А при положение, че ви дразни гърлото, използвайте за мазане лекарството гранофурин. Просто трябва още от вечерта да пресечете това възпаление, да не се допуска да слезе надолу.

Както казах, овесената слама, босилекът, мащерката, те пречистват белите дробове“, обяснява Балакчъ. Лечителката дава още един съвет – в стаята, в която стоим най-много време, трябва да сложим да заври отвара с лайка и с мащерка. „Така ще се получи пара, която ще позволи по-леко да дишате и ще овладее възпалителните процеси. И друго полезно средство – преварявайте лук с люспите и пийте отварата. Смучете пчелен клей с борова смола – просто го завъртете в устата си за час-два“, допълва прочутата билкарка.

„Народът ще оцелее, само трябва да е търпелив. Всеки да дава от себе си каквото може. Има много, много по-лоши ситуации и неща в този свят. В такива големи кризи трябва да има обединение, сила и търпение. Ако няма здраве, няма нищо. Животът прошки не прави! Времето взема най-скъпото – младостта и здравето. Ето това трябва да осъзнаем. И ако го направим, повярвайте, ние ще бъдем по-добре от Запада“, пророкува Севинч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *