Руската лечителка Олга Папсуева: Хардал и горчица спасяват от високо кръвно през зимата

По последни изследвания най-масовата болест в България е хипертонията – повишено артериално кръвно налягане. Въпреки това има голяма част от пациентите, които не знаят за заболяването си. Идва момент обаче, когато се появяват симптоми или обостряне на състоянието и тогава времето за овладяване на хипертонията е отдавна изтекло.

Ако имате оплаквания като: главоболие, виене на свят, „звездички“ или премрежване пред очите, чувство на пулсиране в главата, сърцебиене – най-добре е да се консултирате със специалист и да закупите апарат за измерване на кръвно налягане, за да започнете редовно да следите нивата му. Ако се чувствате добре, това не означава, че не сте хипертоник. Хипертонията се появява в повечето случаи напълно без симптоми. Ако чакате първо да се влоши здравословното ви състояние и едва след това да започнете лечение, може да нямате време. Всички кардиоспециалисти знаят много добре, че ако кръвното налягане при човек е над ниво 140/90, това повишава риска от инфаркт на миокарда, инсулт и смърт вследствие на хипертонията.

По-опасна за хипертониците е зимата, защото тогава кръвното е неконтролируемо. Студените месеци завишават драстично опасността от фатален изход, ако не се реагира мигновено. Руската лечителка Олга Папсуева, която дава съветите си за здраве и по-добро качество на живот посредством клипове в социалните мрежи, показа, че в дома си никога не остава без горчица. Когато усети пулсиращо главоболие, причинено от високо кръвно, Олга веднага притичвала до хладилника и вадела бурканчето. От горчицата се слагат две лъжички върху кърпа или парцалче, което се поставя на врата. Действието е моментално. Ако имате дълга коса и не би ви било комфортно да поставите компреса там, можете да го сложите и в сгъвките на прасците.

Ненапразно се казва, че ако хапваме по една чаена лъжичка натурална горчица на ден, ще се радваме на здраве и дълъг живот, категорична е Олга. Това е така, защото горчицата се приготвя от синап, известен в някои райони на България като хардал, който освен в хранително-вкусовата промишленост се използва успешно и за медицински цели. Неговите активни съставки му осигуряват полезни свойства срещу ревматоидни болки, заболявания на дихателните пътища, хипертония и др. Ако имате склонност към вдигане на високо кръвно и това ви се случва редовно, вземайте по 1/2 чаена лъжичка синапено семе само на обяд. За да се нормализира кръвното ви трайно, правете процедурата в продължение на 10 дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Как да подпомогнем свалянето на кръвната захар с 3 листа от смокиня
Next post Богатите на цинк храни помагат за борба срещу COVID-19