Само три безалкохолни на ден съкращават живота с години

Години от човешкия живот си отиват, ако пиете всеки ден най-малко 3 безалкохолни. Във века на здравословното хранене и био храните, на диети, хранителни режими и спортуване навсякъде, все повече хора се прощават с живота си на сравнително млада възраст. Липсата на хранителни навици и погрешно разбрана свобода превръща някои хора в затворници на собственият им капан.

Неведнъж лекари, учени и диетолози тръбят, че подсладените газирани напитки са вредни и трябва да бъдат ограничавани и дори въобще да не бъдат консумирани.

Сега поредното научно доказателство направо втрещи хората – само три безалкохолни на ден, са в състояние да съкратят живота на хората с години, пише „Дейли експрес”.

Изследването е на американски учени от университета в Юта, които заявяват, че три кутийки от безалкохолно на ден, съкращават човешкия живот и то с толкова, колкото дори цигарите не го правят. Газираните напитки са повече от непрепоръчителни, най-малкото защото съдържат много захар и подуват корема. Според новото проучване, дори да се храним здравословно, ако ежедневно консумираме газирани напитки с добавена захар, то рискът да умрем преждевременно става двоен.

Виновна за всичко това е добавената захар, която в ежедневното меню не бива да надвишава 25%, за да бъде здравословна. С три безалкохолни на ден, в организма си добавяме над 75% такава захар, което е направо смъртоносно.

Освен това учените отдавна са открили, че сладкото и захарта състаряват клетката и водят до преждевременно остаряване, затлъстяване, диабет от тип 2 и ред други страшни болести.

Специалистите съветват вместо безалкохолни, да се пият пресни фрешове, чай и вода, за да бъдем здрави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *