Седем начина да подсилите имунитета си през пролетта

Дори през пролетта човек може да остане податлив на грип и настинки. Ето защо ще бъде много полезно да се укрепи имунната система точно сега. И ето как можете да го направите.

Д-р Зоуи Уилямс, заедно със Stérimar, посочиха седем от най-добрите начини за укрепване на имунната ви система.

Осигурете си достатъчно сън. Много е важно да спите поне седем часа на ден. Факт е, че поради липсата на сън имунните клетки работят по-зле и податливостта на организма към болести се увеличава. Опитайте да спите в напълно тъмна стая, като използвате маска за сън или си лягате по едно и също време всяка вечер, за да подобрите съня. Намаляването на времето, прекарано пред екрана преди лягане, също ще помогне.

Хапвайте цветни зеленчуци и плодове. Благодарение на това тялото ви ще получи всички необходими хранителни вещества. Известно е, че зеленолистните зеленчуци (спанак и зеле) са отличен източник на витамини, които укрепват имунната система. Можете също така да предотвратите настинките с помощта на витамин D, който се намира в портокалите.

Не забравяйте за хигиената на носа. Добрата хигиена ще ви направи по-малко уязвими към вируси и инфекции.

Бъдете внимателни към физическата активност. Дори 30-45 минути разходка ще ви помогне да подкрепите имунната си система. Физическата активност мобилизира имунните клетки, което помага на тялото да се бори с микробите.

Мийте ръцете си по-често. Те трябва да се измият преди извършване на каквато и да е дейност, при която ще докосвате очите или устата си с ръце. Препоръчително е да измиете ръцете си със сапун и вода в продължение на 20 секунди. Освен това дългите нокти могат да бъдат място за размножаване на микроби, така че е по-добре да ги изрежете.

Намалете нивата на стрес. Медитацията, правенето на различни упражнения или воденето на дневник могат да помогнат за това. Всичко, което ви кара да се отпуснете, ще свърши работа.

Пийте достатъчно вода. Експертите препоръчват да пиете около шест до осем чаши вода на ден, пише zdrave.to.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Симптомите на опасните кръвни съсиреци
Next post Любима напитка на всички намалява риска от диабет