Симптоми на рак на дебелото черво и рак на гърдата, които да разпознаете

Научете се как да разпознаем възможните симптоми на рак, с цел да предпазите себе си навреме. Разбира се, възможно е и да се касае за някоя по-лека болест, но е важно навреме да реагирате незабавно да проверите какво не е наред.

Метеоризъм

Подуването на корема със сигурност е познато на много жени, особено около времето на менструация. Но ако тя не изчезва, а продължава няколко седмици, е възможно да се касае за рак на яйчниците.

Други симптоми на тази болест включват болка в корема и таза, рязко усещане за уриниране, чувство на ситост, дори когато малко сте яли.

Промяна на зърната

Зърната са още една част от женското тяло, които може да променят посоката. Ако са били изпъкнали, а след това са станали вдлъбнати, или обратното, не забравяйте да се свържете с вашия лекар. Не е задължително да е рак на гърдата, но по-добре е да бъдете сигурни.

Необичайно кървене

Кървенето между двата периода или след менопаузата ако се е появило, представлява някои от честите признаци на рак, или ендометриоза, въпреки че не е задължително. Необичайно кървене, също така включва и кървене от ректума, което може да се предположи за рак на дебелото черво. Кръв в урината може да бъде признак за рак на пикочния мехур или бъбреците.

Неочаквано отслабване

Неочакваното отслабване, когато не спазвате диета или не тренирате повече от обичайното, може да бъде знак за няколко здравословни проблема. Става дума за загуба на няколко килограма в срок от един месец или повече дни. Възможно е да се предположи за рак или хипертиреоидизъм .

Висока температура

Високата температура, когато имате настинка или грип, може да бъде опасен знак, който не трябва да пренебрегваме. Треската е сигнал, че има възпаление в организма, а точно така може да започне левкемията. Разбира се, треската е симптом на всяка болест или инфекция, но ако тя е упорита и без други симптоми трябва да вземете мерки.

Непрекъсната кашлица

Непрестанната кашлица се определя с продължителност от четири до осем седмици или по-дълго, а ако отсъстват настинка, алергия или грип, е възможно да се предположи за рак на белите дробове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Никога не белете тези зеленчуци и плодове – важното е в кората
Next post В четвъртък била 72 кг, а в събота – 67! Как е станало това?!