Синята слива – полезен и богат на витамини плод

Идеално лекарство при запек и изхвърляне на лошия холестерол, приемайки сушени сливи, в компот или пък пресни плодчета. Препоръчват се при лош апетит и атеросклероза. Калия в малките сини плодчета поддържа мускулите на сърцето и се задейства при премахването на редица болести. Съдържа много антиоксиданти, които забавят стареенето на клетките в организма.

Сините сливи предпазват от остеопороза, анемия, авитаминози и укрепват костите. Наличието на фибри в плодовете увеличава чувствителността към инсулин и по този начин играе полезна роля в лечението на диабет втори тип. Но ако вече имате диабет, подагра, ревматизъм, атеросклероза, сините сливи не се препоръчват, защото може да навредят на организма.

Сините сливи са отлична храна при хипертония и при проблеми с бъбреците. Намаляват кръвното налягане и укрепват кръвоносната система и черния дроб. Сушените сини сливи са изпитан лек срещу висока температура. А при певците и артистите, яденето им е от полза за гърлото.

Смученето на сините плодчета облекчава упорити кашлици и храчкоотделяне. Подпомагат възстановяването на организма след физическа и психическа умора. Не само вкусни, а и здравословни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *