Склад за здраве: Тези храни помагат да живеем по-дълго

Най-дълго живеещите хора в света са обект на много научни изследвания. Учените са установили, че някои храни допринасят за дълголетието.

Според специалистите лешниците са истински склад за здраве. Той обновява човек както вътрешно, така и външно, позволява ви да поддържате енергия. Орехът подпомага здравето на мозъка и е богат на витамини Е и В6.

Пълнозърнестите храни предпазват здравето на червата и ви карат да се чувствате сити по-дълго. Те помагат за контролиране на нивата на кръвната захар и балансиране на кръвното налягане. Полезни са при сърдечни заболявания, дават енергия и намаляват риска от развитие на диабет.

Подобряващият паметта банан е една от храните за столетниците. Плодът подобрява храносмилането и предпазва от рак.

Нахутът е доста висококалоричен продукт, съдържа витамини А, С, Е, К, витамини от група В, както и минерали като фосфор, калий, калций, желязо и магнезий. Нахутът заема водеща позиция сред продуктите, които се консумират от най-дълголетните хора. Ускорява възстановяването на клетките и тъканите, лекува инфекции и рани.

Богатият на фибри черен боб понижава холестерола, подобрява храносмилането и работата на червата. Освен това е богат на витамини А, В2, В3, В6 и В9, съдържа фолиева киселина, калций, фосфор, цинк и магнезий. Смята се за един от най-полезните продукти за дълголетие, пише Zdrave.to.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Проф. Мермерски: Цар Лимон помага срещу сто болести
Next post Зеленият чай намалява кръвната захар и подобрява холестерола