Смес от лимон, мед и чесън чисти холестерола и сваля кръвното

Една смес може да възстанови и поддържа здравето на сърдечно-съдовата система – тя сваля кръвното и холестерола. Състои се от три налични съставки – мед, чесън и лимон. Всички тези продукти поотделно имат много полезни качества, а сместа от тях е чудодейна.

Руският фитотерапевт Нина Соколова разказа как се приготвя и се приема тази смес. Взети заедно, горните продукти се допълват взаимно. Те нямат токсично действие върху организма, но в същото време го лекуват.

Смес от лимон, мед и чесън може да регулира кръвното налягане и да понижи нивата на триглицеридите с 11-19%. Благодарение на наличието на алицин в чесъна, гладката мускулатура на кръвоносните съдове се отпуска. Това помага за понижаване на кръвното налягане. С помощта на витамин С в лимона можете да укрепите сърдечно-съдовата система. Растителни съединения като диосмин и хесперидин намаляват нивото на „лошия“ холестерол.

Смес от тези три продукта бори тахикардията, прочиства кръвта и кръвоносните съдове. Помага и при лечение на разширени вени и поддържане на общия имунитет. За да приготвите състава, ще ви трябва 1 лимон, 1 средна глава чесън и 100 гр мед. Отстранете семките и кората от лимона. Кората също може да се използва в състава, но тя дава горчив вкус. Обелете и чесъна. Смелете двете съставки в блендер и разбъркайте. Прехвърлете получената смес в отделен съд.

Добавете меда към нея и разбъркайте. Оставете сместа да престои. Можете да покриете контейнера със състава със салфетка или марля. След един ден сместа може да се затвори плътно и да се съхранява в хладилник. Трябва да приемате една лъжица сутрин на празен стомах и вечер 2-3 часа преди лягане.

Разредете сместа в чаша топла вода и изпийте разтвора. Превантивният курс на лечение продължава 2 месеца и може да се повтаря два пъти годишно, съветва експертът. „Чесънът нормализира нивата на холестерола, като по този начин намалява риска от сърдечно-съдови заболявания Чесънът може да понижи общия холестерол и холестерола LDL (липопротеини с ниска плътност). Смята се, че при хора с повишени нива на холестерол в кръвта добавянето на чесън към диетата намалява общия холестерол и/или LDL холестерола с приблизително 10-15%“, казва специалистът.

Смята се, че чесънът не намалява нивата на триглицеридите, друг известен рисков фактор за сърдечни заболявания. В крайна сметка: Хипотезата е, че яденето на чесън намалява концентрациите както на общия холестерол, така и на LDL холестерола, особено при хора с високи нива на холестерол. Концентрациите на HDL холестерола и триглицеридите не се повлияват.

Чесънът съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат за предотвратяване на Алцхаймер и деменция. Окислителните увреждания, причинени от свободните радикали, допринасят за процеса на стареене, казва още специалистът. Чесънът съдържа антиоксиданти, които укрепват защитните механизми на организма срещу оксидативно увреждане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *