Смес от чесън и мед – за какво най-много помага?

Чували ли сте за тази смес? Знаете ли какво можете да излекувате с нея? В днешната статия ще ви разкрием част от полезните свойства на двете съставки, благодарение на които ще се чувствате много по-добре здравословно.

Истината е, че чесънът ни помага в борбата с вирусите и настинките и това всеки го знае. Зеленчукът обаче е в състояние да елиминира и храносмилателни проблеми. Чесънът активира слюнчестите жлези и храносмилателните ензими. Колкото до меда, ефективността на продукта е доказана от хиляда години насам. Той се счита за дар от природата и задължително трябва да присъства в кухненския ни шкаф.

Днес сме твърдо решени да разкрием пред вас как да извлечете максимум ползите от тези два продукта и да укрепите имунната си система.

Защо да консумираме мед и чесън? Ето какви са предимствата на чесъна, за които може и да не знаете: Чесънът е способен да подобри функционирането на сърдечно-съдовата система, както и да спомогне за регулирането на кръвообращението. Освен всичко останало зеленчукът е в състояние да ни предпази от увеличаване на холестеролните плаки, както и да понижи високото кръвно налягане.

Чесънът притежава завидни антибактериални, антивирусни, противогъбични и противопаразитни свойства. Именно затова той се използва за подобряване и укрепване на имунитета. За предпочитане е зеленчукът да се консумира в суров вид, тъй като съдържа много антиоксиданти. Най-много ползи ще извлечете от него, ако го консумирате нарязан на ситно или пресован.

Задължително го оставете за няколко минути на стайна температура, преди да го похапнете. Не всеки обаче предпочита острият вкус и аромат на чесъна. Ето защо нашият съвет е да го смесите с мед. Така вкусът му ще е далеч по-приятен, а лечебните свойства – още повече.

Консумирайте редовно мед и чесън и се радвайте на добро здраве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *