Сода за хляб и ябълков оцет срещу дразненията от дезинфектантите

Честото миене на ръцете, ползването на спирт и дезинфектанти колкото и добро защитно средство да е срещу коронавируса, толкова и проблеми може да сздаде на кожата – разразвания, сърбеж, дори малки ранични. Срещу тях могат да се ползват редица средства от аптеката. Природните церове обаче са неповторими още повече, че те са от естествени продукти.

Маслиново масло, популярно като зехтин действа като чудесен овлажнител на кожата, улеснява заздравяването и насърчава обновяването на кожата, тъй като е богато на витамин Е и антиоксиданти. Също така я успокоява и намалява сърбежа.

Сода за хляб също спомага за намаляване на сърбежа и възпалението, породени от обриви. Единственото, за което трябва да внимавате е, да не задържате прекалено дълго време върху раздразнения участък.

Овесена каша притежава успокояващи и противовъзпалителни свойства и затова спомага за облекчаване на кожното дразнение. Отлична е за обриви от бръшлян, слънчево изгаряне, варицела и алергии.

Алое вера е с противовъзпалителни, омекотяващо, антибактериални и противогъбични свойства. Това растение е отлично средство за лечение на редица кожни заболявания, включително и на обриви. Освен, че лекува, успокоява кожата, облекчава сърбежа и намалява зачервяването.

Студен компрес помага в случаите, когато обривите са в резултат от топлина, ухапване от насекоми, отровен бръшлян, херпес зостер. Съдейства и за облекчаване на сърбеж, подуване, възпаление, мехури.

Ябълковият оцет е отлично средство против кожни обриви и успокояване на сърбежа. Освен това съдържанието на оцетна киселина помага за борба с кожни инфекции, които могат да утежнят проблема.

Лайка успокоява кожата, облекчава сърбежа, намалява възпалението и подпомага заздравяването, благодарение на противовъзпалителните свойства. Освен това действа антибактериално, противогъбично и антивирусно.

Невенът действа изключително успокояващо на кожните дразнения, обриви, екземи, язви, суха кожа, рани и синини, поради своите противовъзпалителни, противогъбични, антивирусни и антибактериални свойства.

Кориандърът се счита за ефективно средство за обриви, сърбеж по кожата. Това се дължи на анти-дразнещите, успокояващо, противовъзпалителни и антисептични свойства. Аромата му също така успокоява и релаксира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *