Сокът от праз топи камъни в бъбреците

Много хора страдат от бъбречни заболявания, някои от които разбират късно за страданието си. Един от най-разпространените симптоми на бъбречни заболявания е болката в задната долна част на гърба, която опасва и може да премине и към предната част на корема.

Тялото на човек непрекъснато образува кристали, но обикновено те излизат с урината. Някои от тях обаче се утаяват в бъбрека. Затова бъбречнокаменната болест е коварна – минават 2-3 и повече години, докато се образува камък.

Те представляват твърда маса, съставена от кристалите на калциеви, уратни, фосфатни, магнезиеви или смесени соли, които, ако не излязат от организма с урината, постепенно слепват един за друг.

За да не се стига до болезнени кризи и оперативно лечение, народната медицина препоръчва да се консумира сок от праз. Отварата се получава, като ситно нарязана глава праз се вари в 1 литър вода 30 мин.

В течение на 1 ден от нея се приемат по 5 до 8 кафени чашки. Сокът от праз е много ефикасен и в чисто състояние за лечение на бъбречни кризи, пясък или камъни в тях или пък при трудно уриниране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Ябълков оцет срещу бодежи във врата
Next post Oфталмологът съветва: Как бързо да излекувате ечемика?