Солена вода за пречистване на червата

Всеки втори човек страда от заболявания и неприятни състояния на храносмилателната система и стомашно-чревния тракт. Дори да ги приемате за част от ежедневието и да сте се пригодили към тях, има начин да си помогнете и отново да живеете нормално.

Методът на д-р Джон Акс, който е световен гуру по здравословно хранене, се уповава на промивките със солена вода. Самата сол, тъй като тя е необходима за много биохимични процеси в тялото ни. Пиенето на солена смес „запалва“ собствения механизъм на организма за естествена детоксикация и елиминиране на отпадъците, помагайки да върнете храносмилателната си система в добро здраве, което ви кара да се чувствате по-леки.

Прочистването със солена вода е най-ефективно, ако го извършите сутрин на гладно. Ако го направите по-късно през деня, не бива да сте яли нищо през последните един до два часа. За да извършите обичайното промиване с морска сол у дома, започнете с 2 чаени лъжички от нея. Загрейте 1 литър филтрирана вода. Добре е водата да е по-топла от стайна температура, но да не е кипнала или да е много гореща. Вземете стъклен буркан с капак и добавете солта, горещата вода и малко пресен лимонов сок или лимонова вода (което помага за намаляване на вкуса на солта). Разклатете буркана енергично, за да се разтвори напълно солта.

Уверете се, че не се виждат гранули, които са се утаили на дъното на буркана. Изпийте сместа бързо, в рамките на няколко минути, ако е възможно – целта е да е за време под 5 минути. Задържането на солената смес в червата поне за 30 минути е идеално за постигане на целта. В рамките на кратко време след изпиването на сместа трябва да започнете да изпитвате желание да отидете до тоалетната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *