Специалисти: Не стойте повече от 5 минути в тоалетната!

Няколко минути са достатъчни на човек да свърши работата си в тоалетната, но повечето съвременни хора прекарват много повече време там. Това се дължи преди всичко на неправилна диета и храносмилане, както и на широкото разпространение на навика да се играе с телефона, да се четат книги, да се правят други неща, за които тоалетната в никакъв случай не е най-подходящото място.

Освен това не само че си губите времето, но навикът редовно да се „задържате“ в тоалетната представлява значителен риск от развитие на сериозни заболявания. Ако ежедневно прекарвате повече от 15 минути в тоалетната, могат да настъпят следните негативни последици: хемороиди, нарушение на инервацията на ректума, защипан седалищен нерв, простатит при мъжете, цистит и вагинит при жените.

Безопасното време, прекарано в тоалетната, е 3 до 5 минути, казват специалистите. Отхвърлянето на навика да стоите там дълго не само ще намали загубата на време, но и ще подобри значително здравето, ще намали риска от развитие на опасни заболявания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *