Спрете кафето и захарта, за да видите тези огромни промени в тялото

Кофеинът и захарта са сред основните виновници за високото кръвно, затлъстяването, проблемите със сърцето и какво ли още не. Много хора се опитват да се борят със зависимостта си към двете любими вкуса от ежедневието ни, но рядко успяват. Ето какво ще стане с тялото ни, ако спрем да пием кафе и да приемаме захар.

1. Ако спрем кафето:

– Когато спрем кафето рязко и кофеинът започне да отсъства от нашето ежедневно меню, се получават силни главоболия. Ако обаче имаме търпение и изчакаме 1-2 седмици тялото ни да привикне към липсата на кофеин, главоболието ще изчезне бързо. Ако искате да се разсъните сутрин без кафе – можете да опитате с чаша вода с лимон или прясно изцеден плодов сок с джинджифил в него.

– Спирането на кафето има още една добра полза и то директно за външния ви вид като значително избели зъбите ви и да ви даде по-красива усмивка. Кафето прави зъбите по-жълти и разваля емайла им. Ще забележите разлика още след 5-6 дни и се сдобиете с по-искрящо бяла усмивка.

– Ще намалите значително киселините, ако страдате от такива. Сутрешната доза кафе на гладно може да предизвика сериозни кисели и никога да не сте се замисляли откъде идват те. Ако все пак не можете да се откажете от любимата сутрешна напитка – винаги я приемайте на пълен стомах и никога гладни.

2. Ако спрем захарта:

– Ще си кажете „чао“ с акнето, което ви тормози от толкова много години. Много хора не знаят, че захарта може да увеличи значително проблемите с кожата си като я възпали остави следи от акне по нея. Експериментирайте и ще откриете разликата!

– Сърцето ви ще се почувства по-добре, защото захарта повишава нивата на инсулин, а те от своя страна вдигат кръвното налягане и пулса. Ако спрете захарта, ще намалите лошия холестерол с 10%, а триглицеридите с над 20%.

– Ще се сдобиете с тънка талия, за която не сте си и мечтали. Спирането на захарта моментално се отразява върху килограмите ни и за месец е възможно да свалите 3-4 килограма, само защото не консумирате захар.

– Ще имате много повече енергия и сънливостта ви ще намалее. Знаем, че сте чували как захарта дава енергия, но тя е изключително за кратко и след това се чувствате дори по-изморени, отколкото сте били. Ще се изумите колко повече енергия може да имате, ако хапвате плодове или ядки, отколкото ако си вземете парченце шоколад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *