Средиземноморска диета или 80:20 – какъв режим спазва Никол Кидман?

Колко е хубаво да спортуваш сред природата, на фона на прекрасния залез в планината. Това иска да ни каже Никол Кидман с последната си снимка в социалните мрежи. Вместо да привлече вниманието с красотата на Байрън Бей в Южен Уелс, Австралия, тя неминуемо насочи погледите на последователите си към своята перфектна форма. С маратонки, тесен клин и спортно бюстие, 54-годишната звезда доказа за пореден път, че режимът ѝ определено дава резултати.

„Изглеждате все по-млада и по-млада с всяка изминала година“, „Никол, ти си магия!“, „Перфектна си“, „Кралица“, пишат последователи под кадъра на актрисата.

С лек грим и вързана коса, усмихвайки се на камерата, Кидман прилича по-скоро на колежанка, отколкото на жена на нейната възраст.

Измежду множеството положителни коментари за това, че не остарява, имаше и такива за това, че трябва да хапва повече, защото е прекалено слаба.

Какъв режим спазва Никол Кидман?

Много специалисти отбелязват, че съпругата на Кийт Ърбън е голяма почитателка на средиземноморската диета, при която се набляга на храни като пресни плодове и зеленчуци, пълнозърнести продукти, риба и морски дарове, зехтин, боб и други. Те отбелязват, че през годините Никол я спазва, за да влезе във форма за една или друга роля, но в последно време гледа да спортува и води здравословен начин на живот, като се осланя на правилото 80:20.

Повече хранения, но в умерени количества

„Всъщност не съм толкова строга спрямо диетата си, ям почти всичко, но в умерени граници… Всеки ден приемам мултивитамини, които ми помагат да си набавя хранителния запас, който ми липсва, когато съм напът“, разкрива тя в интервю за Los Angeles Times.

Кидман разкрива пред списание Vogue, че държи да яде пресни продукти, като за закуска употребява яйца от кокошките, които отглежда във фермата си в Австралия. Що се отнася до готвенето, тя е категорична, че не я бива в кухнята. Когато е заедно със съпруга си, се старае да яде от всичко, но в умерени количества.

Какво представлява правилото 80:20?

То се прилага в дните, в които актрисата има по-натоварен график и не успява да спазва строги диети и да изпълнява всичките си тренировки. Тогава тя се храни така, че 80% от менюто ѝ да е здравословно, а в останалите 20 да попадат десерти, пица, чипс и други изкушения, без които понякога не може.

Когато пътува с Ърбан за концертите му из страната, Никол пътува с неговия автобус и двамата няма как да спазват всички ограничения, които имат у дома. Тогава си позволяват нездравословна храна.

„Следвам режим, като в крайна сметка се опитвам 80% от храната ми да е здравословна, а 20% не… понякога обаче пада до 70%. Но вярвам, че има натурални продукти, които действат като естествен лек за здравето. Просто разберете какво действа при вас. Аз го правя и имам много енергия“, разказва още тя.

Морски дарове – нещо от средиземноморската диета, което тя обожава

Рибата и морските дарове винаги присъстват поне 1-2 пъти седмично на масата на актрисата и музиканта. Родена в Австралия, тя от малка ги похапва и знае най-различни рецепти за приготвянето им. Тъй като има нужда от протеини, за да е енергична всеки ден, тя разчита на тях.

„Когато съм си у дома, ям голямо плато с морски дарове – скариди, тигрови скариди, морски раци и омари“, разказва звездата, говорейки за начина си на хранене пред списание Food & Wine.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *