Срещу болки в ушите – чорап, пълен с морска сол

Който и да е страдал от болки в ушите, знае как може да бъде адски болезнено. Аз лично мога да си спомня, когато бях по-млада и имах инфекция на средното ухо. Изглежда нямаше нищо, което би могло да помогне.

Дори и да стисках зъбите не помагаше, защото болката беше просто прекалено силна. Разбира се в някакъв момент антибиотиците ще свършат работа, но не винаги, а и защо трябва да се стога дотам.

Има и такива средства, които се отричат от много от фармацевтичните компании, затова защото са много евтино и без странични действия средство. Ето защо, следната идея е гениална

Освен от сол, имаме нужда от бели чорапи. Цветът е важен, защото в противен случай те може да загубят цвета си.

Важно е също, солта да е едра морска сол. Тя трябва да бъде необработена, така че те не се стича от чорапа. Той трябва да бъде напълнен с морска сол,заради особения химическия състав на тази сол. 1 – 1,5 чаши трябва да бъдат достатъчно.

Чорапите трябва да бъдат затворени плътно, за предпочитане с двоен възел. Пакетът трябва да бъде грубо, като размера на дланта ви.

След това поставете цялото това нещо в тиган на умерен огън. 4-6 минути общо трябва да са достатъчно. Най-добре е, когато чорапътсе обръща редовно, така че да не става горещ. Като алтернатива може да се загрява и в микровълновата. Това е обаче е проблемно, защото солта не се затопля равномерно и е трудно да се прецени колко дълго чорапите трябва да останат в микровълновата фурна. На второ място, тъканта на чорапите може да се повреди и има възможност да се скъса. Следователно, трябва да поставите чорап в микровълновата на 5 секундни интервали, което явно отнема много време. Методът в тигана е много по-добре.

Сега трябва внимателно да се провери с ръка, колко топъл е чорапът, така че да не изгорите ухото на болния. Или изчакайте малко преди употреба. Чорапът трябва да бъде поставен върху ухото и следва да обхваща и част от челюстната кост. Облекчаване на болката трябва да се случи в рамките на минути. Страхотен ефект!

Дияна Георгиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *