Срещу запек: 5 плодови сока с подправки за бързо облекчение

Срещу запек: 5 плодови сока с подправки за бързо облекчение

Запекът е често срещан проблем, който засяга всеки в даден момент. Това е особено неприятно състояние, което се характеризира с невъзможност за изхождане по голяма нужда и в някои случаи, болка и подуване в областта на корема. Симптомите могат да се задълбочат при хора страдащи от хроничен запек.

Тъй като лекарствените продукти са придружени от най-различни странични ефекти, е най-добре да се обърнете към естествените лекове за този проблем.

Доказано е, че смяната на храната, която консумираме води до облекчаване на запека, но за постигане на по-бърз ефект ще ви разкрием няколко рецепти, които помагат значително.

Соковете, които ще ви покажем, са богати на витамини и минерали. Те са чудесен начин да хирдатирате тялото си и са отличен източник на необходимите фибри за подобряване на перисталтиката.

Сок от сини сливи с мед и кимион

Нужни продукти: 5-6 сушени сини сливи, ½ чаена лъжичка мед, ½ чаена лъжичка кимион на прах, 1 чаша топла вода.

Приготвяне: Накиснете сушените сини сливи в топла вода за 5 минути. След като покиснат, извадете костилките на сливите и ги върнете обратно във водата. Добавете и останалите съставки във водата със сливи и ги смелете в блендер.

Сините сливи съдържат диетични фибри и сорбитол, което помага за подобряване на перисталтиката. Кимионът, от своя страна, помага за добро храносмилане и чревното здраве.

Сок от круша с лайм и черен пипер

Нужни продукти: 2 круши с отстранена сърцевина, 2 чаени лъжички сок от лайм, щипка черен пипер.

Приготвяне: Нарежете крушите на пърчета и ги смелете в блендер. Добавете сока от лайм и черния пипер и разбъркате добре.

Крушите също са богати на фибри и съдържат два пъти повече сорбитол, в сравнение със сливите.

Сок от ябълка с копър

Нужни продукти: 1 ябълка с отстранена сърцевина, ½ чаена лъжичка копър на прах, ½ чаша вода.

Приготвяне: Нарежете ябълката и я сложете в блендер. Добавете водата и копъра и смелете добре.

Ябълките са богати на фибри, минерали и витамини и имат слабително действие.

Портокалов сок с черна сол

Нужни продукти: 1 портокал и 1 щипка черна сол

Начин на приготвяне: Обелете портокала и го смелете в блендера. Изсипете портокала в чаша и добавете черната сол. Разбъркайте добре преди консумация.

Портокалите са богат източник на витамин C, минерали и диетични фибри, които имат слабителен ефект и спомагат за здравето на дебелото черво.

Лимонов сок с мед и кимион

Нужни продукти: ½ лимон, 1 чаша топла вода, 1 чаена лъжичка мед, ½ чаена лъжичка кимион на прах.

Приготвяне: Добавте лимоновия сок, меда и кимиона на прах към водата и разбъркате добре.

Лимонът е богат на фибри и витамин C, които не само помагат за запек, но и укрепват имунитета. Кимионът е изключително полезен за храносмилателната система.

Достатъчно е да изпиете 1 чаша, от всеки от тези сокове, за да облекчите състоянието си. За хора, които страдат от хроничен запек е препоръчително да пият по 1 чаша всяка сутрин на гладно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *