Стафидите чистят най-добре черния дроб

Процесът на пречистване и детоксикация на черния дроб със стафиди е един от най-ефикасните методи за възстановяване на тялото и за освобождаването му от хронични заболявания и токсини.

Черният дроб е „фабриката за кръв”. Той също така помага в храносмилането. Черният дроб пречиства кръвта и елиминира всички токсини от нея. Следователно очевидно е, че чистият черен дроб означава здраве, жизненост, енергия, красив външен вид и добро настроение.

Пречистването на черния дроб със стафиди изисква избирането на правилния вид стафиди. Това е много важно, защото днес не е лесно да се намерят нетретирани стафиди без добавен серен двуокис. Не купувайте много лъскави жълти стафиди. Блестящият им вид е просто в резултат на третирането им със серен двуокис или в най-добрия случай – в резултат на нарушение на правилата за сушене. Не купувайте и „огромните” стафиди, защото те също са химически третирани.

Органичните стафиди с високо качество и без химикали са матови, набръчкани, не твърде меки, но и не съвсем твърди.

Отделните стафиди трябва да са запазени непокътнати. На вас ви трябват тъмнокафяви или кафяви стафиди. Идеалното е, ако откриете стафиди с дръжчиците – понеже те са един от основните индикатори за „естествеността“ на стафидите. Рецептата е следната – сутринта накиснете половин чаена чаша стафиди в топла вода за 15 минути, след това ги изплакнете обилно. Сложете измитите стафиди в съд и го допълнете с преварена и охладена до стайна температура вода, докато се напълни. Оставете стафидите да престоят до следващата сутрин.

Тогава изпийте течността на гладно и изяжте стафидите. Легнете за час и половина или два часа и си сложете топъл компрес (термофор с топла вода) върху дясната страна на корема. Правете тази процедура веднъж седмично в продължение на един месец, но задължително само два пъти в годината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *