Студът крие риск от инфаркт и инсулт, стеснява кръвоносните съдове

Кръвоносните съдове се влияят не само от студа, те са чувствителни на различните атмосферни фронтове, реагират на резките промени във влажността на въздуха, атмосферното налягане, облачната покривка, дори и на вятъра. Тези колебания в кръвното налягане са особено характерни за хората над 65 годишна възраст, заради намалената физическа активност и типичното за зимата увеличаване на теглото.

Важни правила за предпазване от тези състояния са да се избягва, когато е възможно излагането на студ, да се внимава с резките смени на температурите, обличането на топли дрехи преди излизане. Леки упражнения, които тонизират организма и го зареждат с енергия също биха били от полза, както и правилният подбор на менюто, с подходящи за сезона зеленчуци и плодове (тиква, туршии, ябълки, круши, цитруси, ряпа, червено цвекло).

Не на последно място са хубавите мисли, доброто настроение и убеждението, че природата също може да ни помогне. Известни с благотворния си ефект върху кръвоносната система са Гинко билобата и Гроздовото семе.

Стотици изследвания, проведени в Германия и Франция са доказали, че екстрактът от Гинко Билоба подобрява кръвообращението, най-вече към мозъка и крайниците и спомага за усилване на паметта. Биоактивните съставки на Гинко Билобата не позволяват образуването на съсиреци и тромби в кръвоносните съдове като в същото време подобряват еластичността им и тяхната проходимост. Това прави екстракта изключително подходящ за хора с високо кръвно налягане, хора, преживяли инфаркт или инсулт и всички, попадащи в рисковата група на тези заболявания. Изключително подходящ е приемът на билката през зимата, защото защитава кръвоносните съдове, намалявайки риска от рязко повишаване на кръвното налягане.

Екстрактът от гроздово семе е натурална растителна субстанция, която е с концентрирано съдържание на мощни антиоксиданти, които предпазват клетките от разрушителното действие на свободните радикали и подпомага нормалната циркулация на кръвта към малките периферни кръвоносни съдове. Проантоцианидите правят кръвоносните съдове еластични и това води до намаляване на кръвното налягане, подобряват проходимостта на кръвоносните съдове, предпазва от образуване на плаки и тромби в артериите, заздравява стените на вените като предпазва от образуването на разширени вени и спукани капиляри.

Ginkgo Vin (ГинкоВин) съдържа екстракт от Гинко Билоба (100 мг) и Гроздово семе (50 мг), които имат доказан ефект върху сърдечно-съдовата система. Една таблетка дневно осигурява необходимото количество от екстрактите за проява на благотворния ефект. В една опаковка ГинкоВин се съдържат 60 таблетки, които са достатъчни за двумесечен прием.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Знахар откри: Еликсир с кокичета лекува 50 болести
Next post Кестенов мед срещу язви, може да се консумира и от диабетици