Супер полезни! Тези три храни смъкват холестерола

Супер полезни! Тези три храни смъкват холестерола

Според британските кардиолози три храни могат да помогнат за понижаване на холестерола, аргументите им бяха публикувани от Daily Express.

По-специално ленените семена и лененото масло са продукти, които имат понижаващ холестерола ефект.

Кардиолозите обясняват този ефект на продукта с действието на съдържащата се в него алфа-линоленова киселина, която спада към групата на омега-3 полиненаситените мастни киселини.

Попадайки в тялото, той помага за намаляване на концентрацията на триглицериди в кръвта, мастните образувания.

Друга храна за понижаване на холестерола, която кардиолозите са посочили, е артишок. Изследване, в което участниците ги консумират в продължение на шест седмици, показва 18% намаление на нивата на холестерола.

Освен това фибрите имат понижаващ холестерола ефект, свързвайки частиците си и активирайки отделянето им от организма с изпражненията.

„Яденето на пет до десет грама фибри дневно може да намали нивото на липопротеините в организма – основните носители на холестерол“, – кардиолозите наричат ​​начин за намаляване на концентрацията на холестерол в организма.

За да го получите, специалистите препоръчват да се ядат ябълки, бобови растения, пълнозърнести храни (овесът, ечемикът са особено полезни).

Освен това експертите смятат, че е важно да се придържате към общо взето здравословна диета за контрол на холестерола в организма – по-специално да се въздържате от консумация на храни, съдържащи транс-мазнини (пържени храни, печени продукти, полуфабрикати).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *