Съветите на Петър Димков за щитовидната жлеза

Аденоидният израстък на щитовидната жлеза е подобен на лимфен възел, с форма на яйце, твърд и болезнен на пипане. Пречи при гълтане на храната, а понякога и при говоренето.

Нужно е да се търси помощта на лекар, защото народното лечение е само за общо засилване на организма. То е следното – предписано от лечителя Петър Димков:

1. Сутрин, обед и вечер, 20 минути преди ядене, болният да взема по 1 суп. лъжица сироп от алое.

2. Десет минути след сиропа да се изпиват 75 г отварка от агримония волски език, широколистен живовляк (листа), листа от горска ягода, зайча стъпка, маточина, невен (листа и цвят), овчарска торбичка, пача трева и цариче – по 50 г от всяка. От тази смес 3 пълни супени лъжици и 1 чаена лъжичка дилянка (корени) се запарват със 600 г вряща вода. Вари се на тих огън 10 минути и като изстине, се прецежда.

3. Диета: Вегетарианска храна, млечно-растителна с повече печени плодове и зеленчуци (винаги добре измити, защото се пръскат с отровни химикали), или пък обща храна без свинско, говеждо, овнешко и консервирано месо и риба.

Ако болният има възможност, 7-10 дни поред да се храни с рохки яйца от костенурка. Ако е изтощен, по-често да употребява каша от овесени ядки с мед и сок от моркови и лимон. На обяд заедно с другата храна, винаги придружена от салата от кромид лук, магданоз и червено цвекло по равни части – с винен оцет и чист зехтин по вкус, може да изяжда и по 100 г прясно агнешко, телешко, птиче или прясна риба.

Безмесна вечеря – кисело мляко, зеленчукови и тестени ястия и компот с леко препечен хляб. В добавка след ядене болният да взема по 1 суп. лъжица бъзов мармалад с 1 чашка сок от червено цвекло.

4. Два часа след ядене да се взема по 1 чаена лъжичка смес от 500 г пчелен мед, 50 г прах от яйчени черупки и 15 г рафинирана сяра.

5. Десет минути след сместа да се изпиват 75 г отварка от 7 ореха (счукани с ядките и черупките заедно и завързани с марличка) и по 2 супени лъжици корени от кървав здравец и овес. Вари се в 1500 мл вода 15 минути, след което се добавят 4 суп. лъжици от следната смес: борови връхчета, исландски лишей, полски хвощ, синя тинтява и спирея – по 50 г от всяка. Вари се още 15 минути и като изстине, се прецежда.

6. Вечер преди лягане при запек, даже еднодневен, се прави клизма с 500 г вода, последвана от редуваща баня на краката до под коленете (30 секунди в 42-градусова вода, след което 3 секунди потапяне в 20-градусова – 5 пъти). Започва се с горещата и се завършва с хладката
вода.

7. На корема се поставя компрес от 4 хасени парчета, натопени в топла отварка от орехови листа (10 листа в 1 л вода се варят 10 минути), а отгоре се слагат хасено парче и вълнен пояс. Главата се налага с “шапка” от пресен зелев лист, леко напръскан от вътрешната страна с малко оцет. Върху него се слага чорап. На гушата (до под ушите) се поставя торбичка от тензух.

Първата вечер тя е напълнена с топла лапа от печен кромид лук (обелен, нарязан, полуизстискан), засилен с 15 сини сливи, смачкани без костилките. Лапата се поръсва с леко препечено царевично брашно (за отнемане на излишната влага). Втората вечер – с топла лапа от 100 г ориз, 10-15 сини сливи, смачкани без костилките, и 1 чаена лъжичка ленено брашно (в 300 г вода се вари, докато стане като тесто). Отгоре се слагат вестник и бинт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *