Със слънчоглед можем да стопим камъните в бъбреците

Камъните в нашите бъбреци се състоят от соли, влизащи в състава на нормалната човешка урина в малки количества. Те са твърди и кристални като маса и могат да са различни по форма и размер. Също могат да са и малки зърна, които незабелязано преминават в урината, но могат да бъдат и големи с диаметър 5 cм, със сложна форма на образуванията.

Обикновено хората не знаят, че имат камъни в бъбреците, докато те не започнат да си променят мястото си и да се движат из пикочните пътища.

Дори и малък да е камъкът, когато остане в бъбреците, може да причини мъчителна болка. Спасение в подобни случаи можете да потърсите в слънчогледа. За лечение са нужни само корените на растението. Те трябва да се измият и да се изсипят във вряща вода.

Варете ги във вода – 2 литра, на слаб огън, за около пет минути. След това се изчаква да се охлади, също и се прецежда и се консумира през целия ден. Корените могат да се използват три пъти, а след това трябва да ги замените с нови такива. С урината изтича и пясък.

С тази рецепта се разтварят камъни в бъбреците, получени от отлагането на соли на пикочната киселина и калциев оксалат. Отварата от слънчогледови корени има противовъзпалителни свойства, леко диуретично действие и е полезна също и при камъни в жлъчката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *