С какво пролетта влияе на здравето ни?

Влияе ли пролетта на здравето ни и как? Вижте някои от най-често срещаните здравословни проблеми през пролетта.

Вижте няколко начина, по които пролетният сезон влияе върху здравословното ни състояние.

Смяната на часа и пролетната умора

Смяната на час​а влияе негативно на мнозина. Човек се чувства отпаднал и недоспал като цяло, зачестяват главоболията и мигренозните пристъпи. В тези периоди човек има нужда от повече сън от обикновено и смяна на хранителния режим. Много хора започват да приемат хранителни добавки или витамини, за да са по-енергични.

Настинка

Заради променливото време през пролетта много от хората са застрашени от настинка. В комбинация с отслабения заради зимата имунитет имате рецепта за няколко дни на легло. Как да се предпазим? Просто следвайте най-простите правила – яжте много плодове и зеленчуци, движете се, мийте често ръцете си и не забравяйте да проветрявате помещенията, в които стоите. Важно е също така винаги да имате връхна дреха и чадър, за да сте подготвени за капризното пролетно време.

Кърлежите и болестите, които пренасят

С избуяването на растителността, вече сигурно сте попаднали на първите за годината кърлежи. Те пренасят редица болести, най-популярна от които е Лаймската болест. За да се предпазите от кърлежите, ви съветваме да избягвате да се разхождате с оголени крака през затревените площи. Оглеждайте добре дрехите, панталоните, чорапите и обувките си след разходка сред природата, обезпаразитете домашните любимци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *