Тази тинктура се бори с неприятните мазоли и кокоши тръни

Мазолите и неприятните кокоши тръни са болезнени и създават невероятен дискомфорт. Хората предприемат какви ли не начини да се преборят с тях. Има още един такъв, наречен аспиринова тинктура, която е много ефективна и при разширени вени. Когато обмяната на веществата на кожата бъде нарушена, се появяват кокоши тръни и мазоли.

Разбира се, те могат да се появят и вследствие на носене на неудобни обувки дълго време. Обикновено се появят по стъпалата и ръцете. Създават болка и дискомфорт и ни ограничават от вършенето на ежедневните дейности. Освен това лесно могат да станат повече.

За да излекувате кокоши трън, се изисква постоянство и воля. Понякога мислите, че той е изчезнал и прекъсване лечението и после виждате как се появява отново. Много често се случва лекарствата, които купувате, да не помагат. Тогава обръщате поглед към народната медицина и бабините рецепти, които могат да ни помогнат за редица болежки, включително мазоли и кокоши тръни.

Аспириновата тинктура е една такава рецепта. За целта ще ви трябват 10 хапчета аспирин, които се разтварят в 250 мл спирт 70%. Сипете разтвора в стъклено шише и изчакайте два дни. Преди да започнете третирането, накиснете краката в леген с топла вода. След 5 минути натъркайте със сода за хляб, подсушете. Разклатете шишето с тинктурата, потопете марля в сместа и поставете върху областта с мазола или кокошия трън. Увийте с фолио, за да не се мести. Обуйте чорап и оставете за цялата нощ.

Сутринта изплакнете крака с топла вода и пак със сода. Подсушете и намажете мястото с лимонов сок. Намажете с глицерин или хидратиращ крем. Правете това 10 дни и ще видите как кокошия трън ще изчезне. Правете същото, ако имате мазоли по стъпалата. Ще изпитате истинско облекчение и те ще изчезнат. Тази тинктура ще ви осигури по-здрава кожа, мека и гладка на допир.

Ако пък имате разширени вени, нанесете аспиринова тинктура върху областта. След час ще усетите облекчение, болката ще отшуми и ще можете да се движите спокойно. Може да опитате тази народна рецепта за лечение на мазоли и кокоши трън, но на първо място се доверявайте на лечението, предписано от лекар или специалист по кожни образувания. Изберете това, което дава траен ефект, за да не се занимавате непрекъснато с неприятния дискомфорт от появата на мазоли или кокоши тръни. Ако пък сте изпробвали мехлеми и лекарства и те не помагат, нищо не ви пречи да опитате и тази рецепта, която със сигурност ще даде резултат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *