Тежката кашлица изчезва за 5 минути с помощта на кимион

Има няколко болестни състояния, които възрастните приемат за несериозни и обикновени и често пренебрегват симптомите, свързани с тях. Такива са например настинката и грипните състояния, при които най-често отиваме до аптеката, купуваме си лекарства, които сами сме си предписали, и чакаме да се оправим.

Кашлицата при възрастни е рефлекторно действие, при което бързо и с определен шум (в зависимост от състоянието) се изкарва въздух от дихателните пътища заедно с бронхиален секрет или чуждо тяло. Това всъщност е защитен механизъм на организма, който служи за прочистване на дихателните пътища от секрети и външни тела.

Кашличният рефлекс започва най-често от носа, фаринкса, ларинкса, трахеята и бронхите. От гледна точка продължителността на кашлицата при възрастни тя се разделя на остра и хронична. Острата кашлица продължава най-често до 3 седмици, а хроничната обикновено се задържа над четири седмици. За да се избавите и от двата вида мигновено, без да приемате десетки препарати, ви е необходима само една-единствена съставка, а именно черен кимион.

Още пророкът Мохамед е казал: „Черният кимион е изцеление за всички болести, освен за смърт“. А в днешно време много учени и лекари потвърждават тези думи. Ето и рецептата при тежка кашлица: една супена лъжица масло от черен кимион се слага в устата и се държи в продължение на 5 минути, след което се изплюва. Пробуждайки се на следната сутрин, ще откриете, че кашлицата вече я няма.

Освен това е достатъчно ефективно да подишате масло от черен кимион, за да се нормализират процесите в белия дроб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Здравословното хранене може да добави до 10 години към живота ни
Next post Д-р Георги Гайдурков: Чай с конфитюр убива вирусите!