Тези билки правят чудеса с излишните килограми

Загубата на килограми може да бъде едно от най-трудните неща в живота на всеки. Използването на естествени билки за отслабване е един от най-ефективните методи за изхвърляне на мазнини. Затова се доверете на природните лекове, отколкото да прибягвате към медикаменти. Вижте кои билки могат да ви помогнат в това предизвикателство, пише „Монитор“.

Глухарче

Чаят от глухарче е незаменима билка в един режим за отслабване. Може да се приема заедно с храната или между храненията. Той насърчава разграждането на мазнините и холестерола в организма. Ето защо е най-добре да се консумира чаша преди ядене. Напитката също подобрява храносмилането чрез стимулиране на стомашната секреция в стомаха. Друга полза от пиенето на чай от глухарче преди хранене или между ястията е, че ще ви насити.

Коприва

Ползите за копривата са огромни, но един от най-известните автори на книги за тема отслабване, Джилиън МакКейт твърдят, че чайът от коприва е задължителен за всеки режим на загуба на тегло. Копривата с нейните почистващи свойства могат да помогнат да се изхвърлят килограмите, като ефективно се премахват от нежеланите отпадъци. Намаляването на съхраняваните отпадъци в мускулната тъкан и в лимфната система позволява на тялото ви да функционира по-продуктивно.

Мента

Мента е отлична за управление на нивата на кръвната захар. Тя е пълна с противовъзпалителни свойства, което може да се окаже голямо облекчение за пациенти с астма. Знаете ли обаче, че купчина листа от мента може да ви помогне да загубите половин килограм или два.

Как ментата помага за загубата на килограми?

Помага за храносмилането: Мента може да направи чудеса за почти всички ваши храносмилателни проблеми. Според книгата „Лечебни храни“ на DK Publishing, ментолът, активното вещество, присъстващо в листата на ментата, може да стимулира храносмилането ви. Смята се, че лошото храносмилане пречи на загубата на тегло по един голям начин. Ако не можем да усвоим хранителните вещества правилно това води до покачване на килограмите

Повишава метаболизма: Мента стимулира храносмилателните ензими, които спомагат за по-доброто усвояване на хранителните вещества от храната.

Ниски калории: Билките са ефективно с ниско съдържание на калории. Две супени лъжици прясна мента осигуряват само 2 калории, което ги прави идеална билка, която да се използва за отслабване.

Зелен чай

Зеленият чай е една от най-здравословните напитки на планетата. Той е натоварен с антиоксиданти и различни растителни съединения, които могат да помогнат за вашето здраве. Зеленият чай може да увеличи изгарянето на мазнините и да ви помогне да отслабнете.

Процесите, които позволяват на организма да преобразува храната и напитката в използваема енергия, са общо известни като метаболизъм. Зеленият чай е полезен за загуба на тегло, като помага на метаболизма на организма да бъде по-ефективен.

Зеленият чай съдържа кофеин и вид флавоноид, наречен катехин, който е антиоксидант. Изследванията показват, че и двете от тези съединения могат да ускорят метаболизма. Катехинът може да помогне за разграждането на излишната мазнина, докато катехинът и кофеинът могат да увеличат количеството енергия, което тялото използва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Ето как да спите по-добре в летните жеги
Next post Защо трябва да приемаме витамин С и през лятото?