Тези симптоми показват, че имаме дефицит на витамин D

Покрай пандемията от коронавирус се заговори за важното значение на витамин Д в организма ни. Американската фармацевтка Сузи Коен сподели в личния си уебсайт списък с необичайни признаци, които говорят за дефицит на витамин D в организма.

В дългогодишната си практика Коен е забелязала следните симптоми – акне, сърдечна аритмия, високо кръвно налягане, умора, подуване на корема, сух кератоконюнктивит, болки и мускулна слабост, намалени когнитивни функции, невропатия, дегенерация на макулата, обостряне на автоимунни заболявания, и алергии.

Фармацевтът насърчава пациентите да описват своите симптоми възможно най-подробно, когато търсят медицинска помощ, пише БГНЕС.

„Много лекари трябва да знаят всички ваши симптоми, за да разберат дали са свързани. Това ще осигури правилното лечение. Няма нищо лошо в споменаването на всички симптоми, с които се сблъсквате. Вашият лекар вероятно ще забележи дефицит на витамин D и ще ви посъветва да го компенсирате, преди да ви предпише друго лечение“, обясни Коен.

Други признаци на недостиг на витамин D включват висока кръвна захар, чести кожни обриви, еректилна дисфункция, проблеми с уринирането, пърхот и пристъпи на депресия.

Коен съветва да включите в диетата повече храни, богати на витамин D, както и да приемате витаминни комплекси, като предварително сте обсъдили избора си с личния лекар.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *