Тези три природни антибиотика побеждават вирусите

Хрян

Хрянът се използва в народната медицина за лечение на кашлица, настинка, бронхит и синузит. Той действа като силно противогрипно средство, повишава защитните сили на организма при простуда и настинка, подсилва имунната система и се бори с респираторните заболявания.

Той е изключително полезен при грипни заболявания и действа като естествен антибиотик, защото убива болестотворните бактерии в организма.

Ликвидира вирусите и бактериите, които се намират в устата, носа и гърлото. Доказано е още, че консумирането на хрян повишава защитните сили на организма при простуда, грип, възпалено гърло и подпомага за отварянето на дихателните пътища.

Чесън

Чесънът има способност да елиминира вредните бактерии, да чисти вирусите от кръвта и да помага при болести на вътрешните органи и дихателните пътища. Той понижава кръвното налягане и предотвратява образуването на кръвни съсиреци.

В една скилидка чесън съдържат повече от 400 полезни компонента. Чесънът е богат на естествени антиоксиданти, които разрушават свободните радикали и подсилват имунната система.

Чесънът съдържа химичното съединение алицин, което е богато на органична сяра и е ключовият компонент в борбата с вредните бактерии. Алицинът се извлича чрез смачкването и нарушаването на целостта на скилидките.

Босилек

Босилекът е естествен антибиотик, който предпазва тялото от инфекции благодарение на дезинфекциращите и бактерицидните си свойства. Той съдържа бета каротин, антиоксиданти, а също и манган, фосфор, магнезий, желязо, флавоноиди, калций.

Богат е и на витамин А. Боселекът е ефективен за облекчаването на симптомите на простуда, грип, треска. Поради антиспазматичните си свойства често се прилага срещу давеща кашлица.

Наред с ефекта си за облекчаване на кашлицата, той се прилага при третиране на астма, бронхит, инфекции на синусите. Подобрява циркулацията на кръвта, повишава и оптимизира метаболитните функции на тялото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *