Тези 5 напитки активират мозъка ни още рано сутрин

Ако рано сутрин ви предстои важна среща или изпит можете да пиете натурален сок от цвекло или портокал. Така ще сте по-сигурни в услужливостта на мозъка ви. Какво друго помага на мозъка да работи ефективно?

Всяка година животът ни става все по-бърз и все повече проблеми трябва да се решават почти по едно и също време. Ако вие успявате да се справите добре с такива задачи, то не всеки може да го направи. Въпреки това, ако коригирате правилно храненето си, можете да изненадате дори себе си с ефективността на мозъка си.

Според диетолога Оксана Дмитренко, можете да увеличите концентрацията, паметта и производителността дори с помощта на прости напитки, които можете да приготвите сами или да купите в най-близкия магазин, пише actualno.com.

Предлагаме да опитате пет от най-простите и в същото време ефективни напитки, които незабавно активират мозъка.

Натурално кафе

Благодарение на съдържанието на кофеин, напитката незабавно подобрява концентрацията, времето за реакция и паметта. Въпреки това си струва да запомните, че кофеинът е полезен само ако не пиете твърде много кафе: не повече от 4 чаши на ден. В противен случай това ще се отрази негативно на работата на сърдечния мускул.

Зелен чай

Този чай е с високо съдържание на кофеин, който в умерени количества предотвратява бързото стареене на мозъка.

Портокалов сок

Поради изобилието от витамин С, напитката е изключително здравословна. Той не само укрепва имунната система, но и подобрява вниманието, паметта и способността за бързо намиране на решения в трудни ситуации.

Сок от цвекло

Сокът от цвекло ще помогне за насищане на кръвните клетки с кислород и ще подобри притока на кръв. Този процес играе съществена роля във функционирането на мозъка. Затова пиенето на сок от цвекло е полезно преди важни срещи, презентации, изпити и просто в трудни моменти от живота.

Кефир

Кефирът е ферментирала напитка, която съдържа пробиотици. Може да подпомогне мозъчната функция и също така насърчава растежа на полезни бактерии в червата.

И петте напитки присъстват в ежедневието ни. Те не са нито скъпи, нито рядко сещани. Лесно можете да си ги приготвите и е само въпрос на предпочитание коя да пиете. Ако все още не сте напълно убедени в написаното по-горе, лесно можете сами да се убедите в ефекта им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *