Тези 7 храни успешно заместват лекарствата

При кашлица, кариес, проблеми с ерекцията и дори за дълголетие – вече има „лекарство“ за всичко! Но в миналото, когато медицината е била още много „млада“, а болестите лошо проучени, пациентите са били лекувани с лапи за краста и опашки на плъхове, но и с комбинации от доста познати продукти.

Млякото помага на тялото да изгаря мазнините

Оттогава краката на жабата по някакъв начин не са се утвърдили в медицината, но някои храни потвърждават и до ден днешен своята стойност не само за утоляване на глада, но и като лекарство.

Предлагаме ви 7 вкусни начина за справяне с често срещани заболявания – но за всеки случай ви напомняме: не забравяйте да посетите лекар.

При кашлица

Няколко парчета черен шоколад ще се справят с кашлицата много по-добре от специалните сиропи.

Проучване от университета в Хал потвърди, че алколоидът тебромин, който е част от лакомството, успокоява кашлицата много по-добре от кодеина, просто като обгръща нервните окончания на ларинкса.

Кашляте ли? Яжте шоколадово блокче.

Никой не подозира, но тези популярни плодове намаляват холестерола

Махмурлук

Не, не кисели краставички или бира – зелените водорасли Chlorella се справят най-добре с алкохолна посттоксикация. Това растение побеждава всички конкуренти с един факт: хлорофилът, съдържащ се в големи количества, е в състояние да спре махмурлука дори преди да се появи.

Просто разбъркайте водораслите на прах (предлагат се от аптеката) с вода и лимон, изпийте и се насладете на партито. Количеството обаче не трябва да се надвишава и да се прекалява

При кариес

Сокът от цвекло е смел воин, способен да предпази зъбите ни от кариес и да направи емайла по-силен и по-устойчив на външни влияния. Всичко е в солите на азотната киселина, с които напитката е богата: млечнокиселите бактерии, основните врагове на нашите зъби, не могат да ги издържат.

Затова просто пийте малко сок от цвекло всеки ден и ще имате перфектна усмивка.

За добър секс

Мъже, страхотна новина: Изследванията показват, че две чаши бира са изключително полезни за качеството на секса. Първо, повишават либидото и, второ, фитоестрогените, съдържащи се в напитката, спомагат за забавяне на еякулацията и удължаване на времето на леглото.

Основното нещо, най-важното е да не се увличате: помнете, две чаши!

Витаминна бомба: Сок, който незабавно почиства кръвта

При безсъние

Имате проблеми със заспиването? Често ли се събуждате през нощта? Хапвайте на вечеря твърдо сварени пилешки яйца – това трябва да помогне.

Аминокиселината триптофан, която е богата на този продукт, има изключително благоприятен ефект върху качеството на съня и помага за преодоляване на безсънието. Основното нещо е да ядете яйцата няколко часа преди да заспите. Лека нощ!

За концентрация

Изморен ли си? Не можете да се концентрирате? Не посягайте към кафето – вместо това си налейте чаша портокалов сок: съдържащите се в него флавоноиди ще ви държат енергизирани до шест часа.

Невероятен, но подкрепен от изследвания, е фактът, че пиенето на портокалов сок ви помогна да се справите по-добре при тестове и упражнения.

За дълголетие

С 26 месеца – животът ви ще бъде по-дълъг за този период, ако от утре поне два пъти седмично започнете да ядете риба или морски дарове.

Това са резултатите от проучване, проведено от учени от Харвардския университет в продължение на 16 години. Съгласете се, това е направо страхотна новина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *