Терапевт: Кристалите имат способността да концентрират енергия и да лекуват

През последните години алтернативните начини на лечение навлизат все повече в ежедневието ни. Изследванията показват, че много от тях имат изключително добър ефект върху здравето ни. За кристалотерапията и традиционната китайска медицина, разговаряме с терапевта Дарина Димова.

Кристалотерапията е древна практика за лечение на енергийно, физическо, емоционално и ментално ниво. Историческите справки показват, че всички цивилизации до наши дни са знаели и използвали силата на кристалите в най-широк аспект – за лечение на заболявания, за защита, за медитация, духовно просветление. Счита се, че този метод датира още от времето на Атлантите, пише Clinica.bg.

„Кристалите имат способността да концентрират, съхраняват, предават, преобразуват, задържат и да канализират енергия. Те притежават свойството да уравновесяват енергийните полета. Поради тези си свойства минералите и кристалите са широко използвани както за лечение на различни заболявания, така и като катализатори и усилватели в процеса на трансформиране на човешкото съзнание“, казва Дарина.

Кристалите са най-подредената

и най-стабилна форма на материята във Вселената. В същността на всеки кристал са атомът и неговите частици въртящи се около ядрото. Но дори и да изглеждат спокойни на външен вид, кристалите са една кипяща молекулярна маса вибрираща с определена честота. Оттам идва и тяхната енергия. „Тъй като всеки кристал притежава специфична енергия – вибрация, лечението с минерали и кристали е енергийно лечение, което влияе не само на физическите симптоми, а на целия организъм като цяло, като ускорява и улеснява процеса на възстановяване и оздравяване. То включва работата върху чакрите (енергийните центрове в тялото) и енергийното поле – аурата на човека и позволява изцеление на всички нива – физическо, емоционално и ментално.

Лечението с минерали и кристали представлява фокусиране и канализиране на енергия, която вибрира с определена честота, и която повишава и усилва всички други енергии с по-ниска честота. Като пример за това е, когато даден камък е поставен върху определен енергиен център (чакра), той повишава нейната вибрация и и помага да функционира правилно, като я изчиства, балансира и подобрява функцията на жлезата с вътрешна секреция и на органите около нея. Когато органите имат достатъчно силна енергия, те са здрави и работят нормално – и обратното, ако не им достига енергия, те боледуват“, казва още специалистката и допълва: „При работа с кристали от основно значение са концентрацията и намерението. Нашите мисли са дълги електромагнитни вълни, които се предават в пространството. Кристалите могат да улавят и съхраняват мисли (емоции и чувства) и да ги изпращат обратно. Това важи единствено за естествените кристали от природата. Синтетичните нямат тези свойства, те не могат да задържат човешката мисловна енергия. Ако вниманието ви е насочено, а намерението ви е да програмирате кристала, той ще запамети програмата и ще я излъчва дотогава, докато не я спрете.“

Срещу главоболие или гастрит

Минералите и кристалите имат прекрасни лечебни свойства и помагат при широк спектър от заболявания, но е необходимо да бъде спазено най-важното условие – винаги да се работи само с пречистени кристали. Поради способността си да задържат информация, ако те не са добре пречистени има риск лесно да се пренесе заболяване от един човек на друг.

„С тяхна помощ може да се облекчи главоболие. Например с аметист, като се постави върху 6-та чакра или да се направи масаж в областта на слепоочието. При сърдечни неразположения са подходящи зелен авантюрин, зозов кварц, родонит и др., които се поставят върху сърдечна чакра или да се структурира вода с тях. За костната система е много подходящ масаж с лабрадорит. Един уникален минерал е клиноптилолитовия зеолит, който има силно детоксикиращо действие и извлича от организма всякакви токсини и отровни вещества. Той влияе благоприятно при сърдечно-съдови заболявания, регулира кръвното налягане, кръвната захар, стомашно-чревни разстройства, гастрит, язва, колит, както и за нервната система, пречиства бъбреците и жлъчката от песъчинки, при кожни проблеми – акне, себорея, при онкологични заболявания, повишава общия тонус“, разказва Дарина.

Тайните на лечението

„Процедурите се базират на изградената от мен система за лечение с кристали, която е съчетание от източна рефлексотерапия, китайски масаж, вендузи, ароматерапия и кристалотерапия като завършваща процедура. Разбира се, не е задължително да бъдат комбинирани в този ред. Кристалотерапия може да се прилага и самостоятелно, но според наблюденията ми, когато лечението се съчетае с други похвати и методи, оздравителният ефект настъпва по-бързо и резултатите са по-добри.

Процедурата започва с лечебен масаж. Всички знаем за ползите и ефекта му върху тялото. С похватите от традиционната китайска медицина и рефлексотерапия се лекуват успешно широк спектър от заболявания. Чрез масаж се отпушват биологично активните точки и енергийните меридиани, което позволява на енергийния поток в тялото да започне да циркулира правилно. Подобрява се циркулацията на лимфата, което води до детоксикация на организма, подобрява се кръвообращението, мускулите и тъканите, оросяването на мозъка, въздейства се върху централна нервна система и периферна нервна система, нормализира се кръвното налягане, засилва се имунната система, повлиява се ендокринната система и функцията на жлезите с вътрешна секреция, повлияват се всички органи и системи, намалява напрежението, стресът и главоболието изчезват, осигурява се пълноценен и спокоен сън и др. След физическото лечение на тялото посредством масаж, следва кристалотерапия като енергийно лечение за изчистване и

заздравяване на аурата и чакрите.

Първата техника, която се прилага винаги е пречистване на чакрите и едва след това се пристъпва към зареждането им и вливането на енергия. След това се полагат минерали и кристали върху чакрите, което ги балансира и лекува жлезите и органите около тях. Завършва се с ограждане на тялото с кристали по определен начин, за да се заздрави аурата и да изчезнат накъсванията ако има такива.

Лечението с минерали се състои от няколко метода, като е добре да се комбинират няколко от тях“, разказва подробно още специалистката.

Структурирането на вода е един от методите за справяне с проблемите. Живителната течност има памет и при поставяне на кристали, нейната структурна решетка и молекули се променят. Тъй като кристалите имат много силни вибрации, тяхното прехвърляне във водата е лесно. „Когато поставим минерали и кристали във вода, благодарение на тяхното биофотонно излъчване, молекулите на водата се групират по определен начин. След поглъщане на такава вода се променя молекулярния състав на водата в нашето тяло и това оказва своето положително въздействие върху организма. При този метод се използва само изворна вода или такава с много ниска минерализация, в която се поставят съответните минерали и кристали за 8-12 часа. Това се нарича директен метод. Има обаче минерали, които не са подходящи за директно поставяне във вода поради своята токсичност“, обяснява още Дарина.

Полагането на минерали и кристали върху тялото

се прави върху енергийните центрове (чакрите) за 30 мин. до 1 час. Посредством своите вибрации, минералите и кристалите оказват пряко въздействие върху самите енергийни центрове, както и върху органите около тях. Тъй като всяка чакра е свързана с жлезите и органите, до които е разположена, при увреждане на чакрите се разболяват съответните органи. Причините за появата на болести в организма са нарушаването на енергийния баланс и блокирането на енергийния поток. Настъпва заболяване първо на енергийно, а след това и на физическо ниво. Този метод изчиства и премахва блокажите по чакрите, а също така ги балансира и зарежда с енергия.

Еликсирите от минерали и кристали са тинктури, стабилизирани със спиртен дестилат, като те представляват духът или квинтесенцията на даден елемент. Те наподобяват хомеопатичните капки като в тях е съхранено и фиксирано енергийното послание. Еликсирът действа като ключ за достъп до клетъчните рецептори и по този начин разпространява информацията в самата клетка. Създава се йонизирано поле, което позволява преноса на електрони и премахва напрежението, възпрепятстващо обмяната на хранителните елементи в клетките. Приготвянето на тези еликсири се осъществява по специален начин и изисквания.

Стритите на прах минерали

се за директен вътрешен прием или в състава на кремове за мазане. Не всички минерали са подходящи за вътрешен прием, затова е необходима консултация със специалист. Най-често използваните са клиноптилолитов зеолит, кехлибар, перли, злато.

Минералите и кристалите оказват своето лечебно въздействие дори и само, ако се носят като бижу. Колкото по-често те са в контакт с вас, толкова по-здрави ще бъдете вие и ще се радвате на хармоничен и щастлив живот. Благотворното им въздействие е много по-силно когато те са в пряк допир с кожата.

Практиката на Дарина показва, че не може да се определи конкретен срок за лечение. Всичко е различно при всеки пациент в зависимост от заболяването и нуждите му. Почти същото се получава и, когато говорим за първите резултати. Специалистката казва, че понякога вижда подобрение още след първия сеанс. „Оздравителният ефект е много по-бърз при комбинирана терапия. Например след първа процедура се наблюдават отлични резултати при пациенти с диабет от тип 2, при които кръвната захар след процедура спада до нормални стойности. Пациентите сами отчитат резултата, след което ми се обаждат за да споделят“, допълва тя. Дарина е убедена, че лечението с кристали не може да замести квалифицираната медицинска помощ, но без никакъв проблем се прилага като съпътстващ начин за подобряване състоянието на човек. В някои държави кристалотерапията и рейки вече са официално приети като съпътстващи терапии в болниците. Освен това съществуват и ултразвукови апарати с кварцови кристали, които унищожават тумори без инвазивни процедури, а само с помощта на силно фокусиран ултразвуков сноп.

Чистите кристали

„Лечебно въздействие имат всички кристали, но най-добрите и универсалните за лечение са тези от чист Планински кристал. Тук визирам монокристалите (това са кристали с един връх) и двойно заострените (двувърхи). А най-силните и мощни кристали са Вогел кристалите (те носят името на своя създател д-р Марсел Вогел), които се отличават от обикновените двувърхи кристали по това, че имат един дълъг връх излъчващ енергия и един къс връх, който приема енергията. Специфичното при тях е и броят на стените, които могат да са от 4 до 56 и повече. Броят на страните на кристала е пряко свързан с капацитета за отдаване на заряд. Колкото повече стени има той, толкова повече се усилва честотата на въртящия вихър вътре в него и енергийният заряд, който протича през него е по-силен, подобно на лазерен лъч. За изработката на този двойно заострен кристал д-р Вогел използва естествен кварцов монокристал с най-голяма прозрачност.

С помощта на тези кристали се насочва и влива жизнена енергия в тялото на пациента. Освен това се изтеглят различни негативни наслоени енергии като стрес, емоционални травми, астрална слуз (вижда се като сива материя в различни части на тялото, причинена от различни заболявания, например в лицевата част при наркомани и др.), както и физически травми и болки. Тези кристали действат като енергиен скалпел, което е равносилно на енергийна операция.

Винаги се работи с дългия връх насочен към пациента, а късият остава в дланта ни. Никога не работим с късия връх, защото той може да наруши целостта на аурата! Местоположението на показалеца също е от съществено значение. В зависимост от това как се постави той на една от стените на върха на кристала, се регулира енергийният поток. С тези кристали се работи както върху физическото тяло така и върху фините енергийни тела. Балансират се чакрите и се заздравява биополето на човека (аурата). Единствено, естествените кристали са подходящи за лечение“, разяснява Дарина.

Вогел кристалите са мощни инструменти и не бива да попадат в ръцете на необучени хора, убедна е тя.

Внимание! Опасност

Не всички кристали и минерали обаче са подходящи за лечени. Някои са токсични и съдържат тежки метали в състава си като алуминий, арсен, азбест, живак, олово и др. Други са и радиоактивни и много опасни – цинобър, цинобърит, киновар, торбернит, реалгар, орпимент, монацит, колорадоит.

„Тъй като един от методите на лечението с минерали и кристали е чрез структуриране на вода, ако не сте сигурни в химичния състав на минералите, препоръчвам да си зареждате водата с кварцови кристали, като по този начин ще си направите силициева вода. Във водата директно се поставят кварцови кристали и са напълно безопасни и дори много полезни. Сред тях са планински кристал, розов кварц, яспис, ахат, цитрин, аметист, оникс, карнеол, халцедон, кремък и др.

Силицият е важен елемент за нашето здраве при недостига, на който повече от 72 елемента от менделеевата таблица не се усвояват от организма и това е предпоставка за развитие на заболявания. Счита се, че при дефицит на силиций се увеличава риска от заболявания като множествена склероза, Алцхаймер, паркинсон. В природата силицият се среща в най-големи количества в люспите на ориза, пшеницата, бамбука и зелените водорасли. „Има чудесен природен източник на силиций, който е достъпен за всички и всеки би трябвало да знае. Това са кварцовите кристали. Научно доказано е, че поставяйки силициеви кристали във водата тя променя своето Рh и химичния си състав.

Силициевата вода е незаменима за хората. Тя засилва имунитета и като цяло регулира всички жизнени процеси в организма. Силициевата вода въздейства директно на клетъчно ниво. Тя заредена със силициеви кристали достига до всяка една клетка в организма, като им предава информацията си и химичния си състав. Всички ние, трябва да си набавяме ежедневната доза силиций по този начин, който е лесен и достъпен за всеки. Ежедневното пиене на силициева вода, попълва дефицита на силиций в организма. Тази вода може да се пие в неограничени количества като няма опасност от предозиране“, казва Дарина.

Светлината на кристала

Във всеки кристал има концентрирана светлина от различен вид и цвят и с различна дължина на вълната. По време на лечение с кристали, тази светлина се свързва с нашите енергийни центрове – чакрите, където също има светлина, която се върти с определена бързина и вибрации. Дисбалансът на енергийно ниво в някоя от чакрите води до здравословни проблеми. Чрез светлината, която излъчват, кристалите се свързват с енергийните ни центрове и ги балансират и нормализират. „При чистия планински кристал лъчът, който се насочва към болния орган съдържа всички цветове на дъгата, което го прави изключително лечебен. Затова той се счита за универсален при всички заболявания.

Кристалите могат да се използват и в медитацията. „Ще дам пример с медитация за балансиране на енергията в чакрите в пет лесни стъпки. Всеки може да направи това дори в домашни условия. Необходими са ви 7 чакра минерала. Например: за 1-ва чакра – червен яспис (червен камък), за 2-ра чакра карнеол (оранжев камък), за 3-та чакра цитрин (жълт камък), за 4-та чакра розов кварц (розов или зелен камък), за 5-та чакра ахат (светло син или сив камък), за 6-та чакра аметист (лилав камък), за 7-ма чакра планински кристал (прозрачен или бял камък).

Поставете кристалите на съответстващите им чакри по тялото. Отпуснете се и започнете с 1-ва коренна чакра, като визуализирате червена светлина в нейната област. Може да ви се стори, че цветът е мътен или замъглен. Поддържайте концентрацията си върху оптимален баланс, докато светлината стане ярка и усетите, че чакрата получава достатъчно енергия. Може да усетите как започва да пулсира, изтръпване или завихряне. Продължете визуализацията с втора чакра и всяка следваща и съответния цвят. Запазете състояние на единение. Благодарете на вашите кристали и на вашия висш Аз за тяхната помощ и прекратете медитацията“, съветва още Дарина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Доц. Спасков: 80% от заразените с COVID-19 са само носители, не са болни
Next post Проф. Чирков: Отвара с 10 глави чесън пази от сърдечни проблеми и кръвно!