Тествайте се с чесън за паркинсон

Учени от Финландския университет са открили четири основни симптома, които могат да бъдат признак за наличието на болестта на Паркинсон.

Финландските експерти публикуват резултатите от проучване, потвърждаващо, че употребата на антибиотици може да повлияе на появата на болестта на Паркинсон няколко години преди проявата на характерните му признаци.

Според учените запекът, възпалителното заболяване на червата и лошо храносмилане, които се появяват във връзка с приема на антибиотици, показват повишен риск от развитие на паркинсон. Повечето хора, които са диагностицирани с болестта на Паркинсон, често си спомнят, че са имали сериозни промени в обонянието си. Редовно болните дори не можели да разпознаят острата миризма на чесън.

Наличието на нарушение на съня също показва повишен риск от болестта на Паркинсон. Ако се появи при възрастен, болестта може да се развие в рамките на 10 години след това. Повишената тревожност и редовно възникващата депресия са един от най-големите проблеми, за които съобщават хората с болестта на Паркинсон.

Много от тези пациенти казват, че за тях умствените промени са станали дори по-труден тест от промените във физическата активност. Учените предполагат, че това може да се дължи на промяна в баланса на химическата активност в човешкия мозък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Тези плодове понижават риска от инфаркт
Next post Диетолози: Яжте краставици всеки ден